Bye bye macho’s

1. ma·cho [matsjoo] de; m -’s man die zich overdreven stoer gedraagt

2. ma·cho [matsjoo] bn, bw nadrukkelijk mannelijk; hanig

Het is gedaan met de stoere, bier drinkende, naar vers zweet ruikende, op actiefilms en snelle auto’s kickende, moedige en fysiek mannelijke man. Afserveren die hap, vrouwen moeten ze niet meer. 90% van ons dames is blij met de opkomst van de zachte, gevoelige man.

Stiekem traantje
Ik kan me daar iets bij voorstellen. Hoe heerlijk is het als je man eens gezellig naast je op de bank kruipt als je die ene romkom zit te kijken of ook stiekem een traantje wegpinkt bij een emotionele aflevering van All You Need Is Love. Dat je behoefte om zo af en toe over je gevoelens, angsten en plannen te praten ook daadwerkelijk wordt beantwoord en je niet het idee hebt dat je tegen een muur praat.

Metromannelijk geurtje
Fijn is het ook als je man je stevig knuffelt (want daar houden de nieuwe mannen ook van!) en je in zijn nek het lekkere metromannelijke geurtje ruikt dat hem zo kenmerkt. Dat zijn huid zacht is als je met je hand zijn wang streelt. Dat zijn lippen tijdens het zoenen soepel aanvoelen door de Labello die hij terloops uit jouw toilettasje jatte.

Vers sportzweet
Ik pleit er echter wel voor om die vrouwelijke kant niet de overhand te laten nemen. Een man moet in mijn ogen ook gewoon traditioneel man zijn. Stoer, tikkeltje nonchalant, ondeugend, mysterieus en beschermend. Ik wil me veilig voelen in zijn sterke armen en niet het idee hebben dat hij zich juist achter mij zou verschuilen, mocht er gevaar dreigen. Ik wil zijn verse zweet ruiken als hij net heeft gesport en zijn charmante stoppelbaardje licht langs mijn huid voelen schuren als ie me in mijn nek kust.

David B.
Uit het onderzoek blijkt dat David Beckham als de perfecte combinatie van dit alles wordt gezien. Hoewel ik me afvraag hoe de deelnemende dames weten dat hij thuis zacht en emotioneel is, vindt hij het in ieder geval belangrijk om verzorgd voor de dag te komen. Deze man hecht, wel of niet beïnvloed door vrouwlief Victoria, waarde aan mooie kleding en beautyproducten.

Maar ontkennen dat David een echte man is, kunnen we daarnaast inderdaad ook niet. In de definitie van het woord ‘macho’ op Wikipedia vinden we namelijk terug dat ‘liefde voor vrouwen’ ook een eigenschap van dit soort heren is. En dat is een kant van Becks waar onder anderen slippertje Rebecca Loos over kan meepraten…

Foto: GettyImages

door lovebird

2 reacties op “ Bye bye macho’s ”

  1. Hulde! Mijn vriend is zo’n lieverd en ik zou hem nooit kunnen missen! Het beste van twee werelden, die gevoelige man. ;-)

  2. Om jaloers van te worden,Maar ik gun het je van harte!Er zijn niet zoveel echte lieve mannen? Of toch……..wel…?

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>