Dikke doei, Oprah

Oprah stopt met haar dagelijkse talkshow. Mijn hart breekt er een beetje van.

Maar Nynke, dit wisten we toch al een hele tijd?
Waarom loop je er nu dan over te jeremiëren? Omdat de afscheidshows op tv waren. Dinsdag- en woensdagavond was in twee delen de Grote Oprah Uitwuif Celebrity Show uitgezonden. Donderdagavond keek Oprah zelf terug op 25 jaar goed doen.

Woeh, Franse woorden
Maar eigenlijk vond ik die eerste twee shows veel interessanter. Oprah werd uitgewuifd door werkelijk elke verschillige celebrity uit Amerika. De crème de la crème van het neusje van de zalm gaf acte de présence. Zo, lekker veel Franse woorden achter elkaar.

Tom Hanks was er. Jerry Seinfeld zei grappige dingen. Patti LaBelle zong. Beyoncé zong. Madonna zei lieve dingen. Eigenlijk betekende deze avond: als je niet op het podium stond, ben je geen superster.

Vrouwen en kinderen
En oh, wat was het zoet. Ik moest zelfs zo nu en dan een beetje overgeven in mijn mond, terwijl ik toch een meisje ben dat tot haar dertiende niets liever wilde worden dan Sandy uit Grease, en dan in haar brave periode hè.

De jonge meisjes die vertelden wat ze van Oprah hebben geleerd. De vrouwen met een groot assortiment aan ellende die vertellen hoe Oprah ze heeft veranderd.

Serieus. Het tv-equivalent van een varkentje met regenlaarsjes aan. Ik was vertederd, ook al wilde ik dat niet zijn.

Altijd Kirsty Alley
Het raakte mij. Want ik hou van Oprah. Toen ik nog studeerde kwam ik regelmatig te laat op college, omdat ik het einde van haar show wilde zien. Vet treurig, maar het is zo. Want Oprah was altijd leuk of interessant. De afleveringen met Kirsty Alley die dik was geworden. De afleveringen met Kirsty Alley die dun was geworden. De afleveringen met mensen met bizarre aandoeningen. De afleveringen waarin interieurstylist Nate Berkus het huis van Kirsty Alley opknapte.

Aretha!!
Allemaal even mooi. En daarom ga ik Oprah missen. Maar als ik me alleen voel, kijk ik gewoon op Youtube naar haar afscheidsshow (deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4), en ga ik een potje zitten janken bij Aretha Franklin die in een grote witte luier ‘Amazing Grace’ zingt.

Want gaver dan dat wordt het niet.

CC Foto: still uit filmpje

door NynkeDeJ

8 reacties op “ Dikke doei, Oprah ”

  1. Inderdaad. Een jaar geleden was ze al bezig met weg gaan, en kwam ze al ‘voor de allerlaatste keer’ op tv. Hoop dat ze nu ook eindelijk weg blijft, anders wordt het helemaal naar…
    (Dat varkentje met regenlaarsjes is trouwens zoooo schattig!)

  2. joh, ze heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat ze hoe dan ook op tv zou blijven. In films, theater, op haar eigen televisiezender…

  3. Ja sorry, maar ik vind Oprah helemaal niets. In het begin nog wel, maar toen begon ze met advies geven als ze het bijvoorbeeld over opvoeding hadden, want ‘mijn vriendin Gayle heeft dat ook!’ Tioendertijd had Catherine Keijl ook nog haar praatshow (ja, zo oud ben ik al!) en ik zou haar ook niet serieus nemen als zij begon met ‘Ja, ik weet precies wat je bedoelt want mijn vriendin Truus heeft dat nou ook!’ Ik kijk Oprah dus al jaaaren niet meer en zal haar zeker niet missen.

  4. Wil je alsjeblieft de volgende keer van tevoren waarschuwen als je weer dat zinnetje met overgeven in je mond gaat gebruiken? Ik zit net een pizza weg te murmelen. Kokhalzen is een vriendelijker woord ;)

  5. Haar tv zender doet het niet zo goed, vandaar dat ze weer terugkomt met een nieuwe show.

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>