Berlheimwee

Het verslag van wat er zich ’s nachts in het hostel allemaal afspeelde hebben jullie al gehad, maar overdag was Berlijn ook heel leuk hoor.

Eten, plassen en winkelen
De taakverdeling was duidelijk: vriendin één had ervaring met de U- en S-Bahn, dus zij werd benoemd tot hoofd routeuitstippeling en vriendin twee was nogal toeristisch ingesteld dus die werd aangesteld als bewaker van het culturele aspect van de trip. Ik zorgde er vooral voor dat we de drie belangrijkste levensbehoeften van de vrouw niet uit het oog verloren: eten, plassen en winkelen.

Berlijn in bloei
Tijdens onze vier dagen in Berlijn was het met 28 ºC tropisch warm. We verkenden de stad op gympies en teenslippers, voor het eerst dit jaar vertoonde ik me in het openbaar zonder panty. Ik had me Berlijn voorgesteld als een grauwe stad, onlosmakelijk verbonden met grijze lucht en regenbuien. De warme zon deed de graffiti, de parken en de mensen bloeien.

We ontbeten op terrasjes en lunchten in kleermakerszit in het gras. ’s Avonds kochten we Bratwurst, sushi, donuts of Pretzels bij metrostations en kraampjes op straat en ploften neer op het dichtstbijzijnde plein. Zodra de schemering inviel trokken steeds meer groepjes jongeren naar de pleinen en parkjes, met Duitse biertjes in de hand en flessen rosé onder de arm.

We bezochten Brandenburger Tor, het Holocaustmonument, de Reichstag en liepen in het holst van de nacht langs de Berlijnse muur. Onze voeten en portemonnees kregen veel te verduren in winkels rond de Kurfürstendamm en op de geweldige rommelmarkt in het Mauerpark

Duitsers en vriendinnen
Vier dagen gingen veel te snel voorbij. Opeens waren we weer met 160 km/u op weg naar huis. Berlijn, de stad waar ik voor het eerst in een hostel sliep, waar ik mijn eerste rode lippenstift droeg en waar ik voor de eerste keer eigenhandig een fles champagne ontkurkte. De plek waar mijn waardering groeide voor worst, geleende shampoo, Duitsers en vriendinnen.
Berlin, auf Wiedersehen!

Foto: privébezit, genomen bij Brandenburger Tor

door DanielleB

2 reacties op “ Berlheimwee ”

  1. Maar dat was dan wel Rituals shampoo, nothing can beat that! ;)

  2. Berlijn lijkt me een super stad, staat hoog op mijn to go-lijstje. Klinkt als een heerlijk weekend! :)

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>