Partner gezocht

Stond ik een paar jaar geleden raar te kijken toen ik hoorde dat een kennis actief was op een online ontmoetingsplaats voor ‘zoekenden’, vind ik het nu heel normaal dat een vriendin haar vriend heeft leren kennen via het web. Ze passen perfect bij elkaar. Best logisch als je op interesses, leeftijd, regio en uiterlijk kunt selecteren.

Wederzijdse liefde
Geen gênante ontmoeting in de kroeg of een spannende vakantieliefde, maar een gerichte zoekactie op een netwerk van (voornamelijk) vrijgezellen. Stellen ontmoeten elkaar tegenwoordig vaker via internet.
De gemiddelde leeftijd van mensen die een relatie overhouden aan online daten is 35 jaar. Als alle potentiële partners verdwijnen uit het uitgaansleven zoek je toch een andere plek om een partner te vinden: internet. Op een datingsite weet je ten minste zeker dat de ander ook open staat voor contact.

Het nieuwe uitgaan
Toch kun je ook hier tegen iemand aanlopen voorzien van de status ‘bezet’. Verschrikkelijk vind ik die reclame op de radio: ‘ben jij gelukkig getrouwd? Ik ook.’ Of ik ook op zoek ben naar een second love? Misschien ben ik een burgertrut, maar je gaat vreemdgaan toch niet stimuleren? Goed, ik zal niet afdwalen. Het internet is het nieuwe café, mét vierentwintiguursservice.

Tien jaar geleden was dat wel anders, toen leerde bijna de helft van verliefd Nederland hun partner kennen tijdens het uitgaan of op vakantie. Nu is dat nog maar 35 procent. Steeds meer mensen zetten internet niet alleen in voor bestaande contacten, maar breiden ook hun kennisenkring (mogelijke aanstaandes) uit.

Mijn zoekeisen
Ik heb mijn prins op het witte paard al gevonden. Een stoere vent met blond haar, blauwe ogen (woest aantrekkelijk, als ik het mag zeggen), grappig en afkomstig uit dezelfde regio als ik. Hij zou rechtstreeks uit de database van een datingsite kunnen zijn gerold.

© Foto: Getty Images

door BrendaNo

5 reacties op “ Partner gezocht ”

  1. Ik dacht dat ze met ‘second love’ bedoelden een nieuwe (tweede?) relatie. Dus na je beeindigde relatie weer een nieuwe partner zoeken. Maar nu twijfel ik wel. Dubieuze reclame inderdaad.

  2. Hoi ik wil even reageren. Ik heb een hele leuke en lekkere man ontmoet. Maar in tegenstelling to wat ik al jaren deed op sites als relatieplanet en lexa….ben ik een paar maandeneens afgeweken van die ‘slechte gewoonte”. De meeste mannen vind ik vrij hopeloos en zijn echt op zoek om zo snel mogelijk onder de pannen te zijn. Dis via ene vriendin werd ik gewezen op secretflirt.nl. Een echte flirtsite en geen site duis waar je je levenspartnre nu direct moet gaan zoeken. Op secretflirt.nl zit vanalles, dus ook mannen of vrouwen met een relatie die puur flirt contact zoeken. Maar dat sprak mij eigenlijk heel erg aan. Je weet direct welke status iemand heeft en het ligt er niet zo dik op allemaal. Hoe vaak gebeurt het niet in de kroeg of in de disco dat iemand al een vriendje heeft? Ben je de hele avond mee bezig terijl je niet wete hoe iemand het thuis eigenblijk voor elkaar heeft… Dat is op secretflirt dus wel een stuk beter. Je weet hoe het zit en kunt er keuzes op maken. Kom ik uitgerekend daar dus een single man tegen die net als ik niet direct op zoek was naar een traditionele relatie war het allemaal zo standaard moet lopnen en er wat mij betreft vaak veel te dik opligt, Pfhh spontaan is het al heel snel niet meer. Het flirten is zeker zin wel enigszins verslavend gebleken voor mij. Ik vind het zelf heerlijk om zo nu en dan eens met iemand af te spreken die ik niet ken! Heerlijk gewoon. Dat zal ik ook niet kunnen opgeven. Wij hebben het er samen over gehad en voelen ons beiden te vrij om ons alleen maar op elkaar te richten. Dat zouden wij niet lang volhouden. In een open relatie voelen wij ons nu heerlijk. vrij, maar ook verbonden en wij delen soms zelfs onze ervaringen. Heel bijzonder! Precies ook wat ik eigenlijk wil. En waar ik op andere datingsites alleen maar mannen tegenkwam die alleen maar wilde gaan hokken zo snel mogelijk…kwam ik juist op een heel ander soort site (secretflirt.nl) behoorlijk veel moderne en veel intellectuele mannen tegen, die helemaal niet direct uit zijn op seks maar gewoon voor spanning en leuk contact gaan. Dat..vond ik echt een openbariing. Mijn motto is echt “probeer het eens op een andere manier”..en blijf niets steeds dezelfde dingen doen als het niet werkt. Wees creatiever en durf over grenzen heen te denken en te stappen — die anderen voor je hebben getrokken!

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>