Recept van de week: Bulgursalade met gerookte kip

bulgursalade

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: bulgursalade met gerookte kip.

Voor 4 personen: 1 sjalot, gesnipperd • 200 g bulgur • milde olijfolie • 150 g dadelstukjes of grof gehakte dadels • 150 g geroosterde cashewnoten • pitjes van 1 flinke granaatappel (of 100 g verse rode bessen) • 1 appel, geschild en in stukjes • blaadjes van 6 takjes munt, fijngehakt • blaadjes van 10 takjes koriander, fijngehakt • 3 lente-uitjes, in ringetjes • 200 g gerookte kipreepjes • zout en versgemalen peper •sap van 2 à 3 citroenen

Fruit de sjalot in een scheutje olijfolie, doe de bulgur erbij, fruit een half minuutje mee, draai het vuur laag en giet er heet water (uit de waterkoker) bij tot de bulgur ca. 1 cm onder water staat. Draai het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat 15 minuten rusten tot het water is opgenomen. Roer de bulgur in een grote kom los met een vork en laat even afkoelen. Meng de overige ingrediënten door de bulgur en breng op smaak met peper, zout, citroensap en olijfolie. Lekker met knapperig brood en olijfolie met grof zeezout om in te dippen.

Inspiratie nodig voor het toetje? In VIVA 28 vind je ook een recept voor Choco-ananastaart met viooltjes. Het blad ligt nu in de winkel, of kun je HIER online bestellen.