Aanmelden en inloggen

Tips voor het kiezen van een gebruikersnaam
Ik heb me geregistreerd, maar mijn activatiemailtje komt niet aan. Wat nu?
Ik blijf niet automatisch ingelogd staan, hoe komt dat?
Ik wil automatisch ingelogd blijven staan, hoe doe ik dat?
Hoe vraag ik mijn wachtwoord op?
Kan ik mijn nickname wijzigen?
Hoe hef ik mijn account op?
Ik krijg de melding dat mijn nickname ongeldig is
Waar blijven de e-mails van het forum?
Hoe verander ik mijn e-mailadres?
Welk emailadres heb ik gebruikt bij aanmelden?
Waarom kan ik niet inloggen?
Waarom onthoudt Viva.nl mijn login niet?
Kan ik ook alleen lezen?

 

Tips voor het kiezen van een gebruikersnaam

Mocht je op het forum over gevoelige of privé-onderwerpen willen praten, dan is het een aanrader om een anonieme nickname (fantasienaam) aan te maken. Zie hiervoor ook ‘Hoe blijf ik anoniem?’ bij de Algemene FAQ.

Let op! Je kunt je nickname niet meer wijzigen!

Enkele tips voor het kiezen van een gebruikersnaam:

 • Kies een zo origineel mogelijke naam
 • Gebruik een alternatieve spelling
 • Plaats getallen (bijvoorbeeld je geboortejaar) achter een naam
 • Leestekens en bijzondere tekens zoals @-+ worden ni­et geaccepteerd.

 

Ik heb me geregistreerd, maar mijn activatiemailtje komt niet aan. Wat nu?

Na het aanmaken van een nickname, kan het gebeuren dat je activatiemailtje even op zich laat wachten (max. een paar uur). Ook komt het voor dat dit mailtje in je spambox terecht komt. Ondanks het feit dat je je nickname dan niet hebt kunnen activeren, blijkt deze in de meeste gevallen al geactiveerd te zijn, zonder op het linkje in de mail te hoeven klikken. Probeer dus gewoon in te loggen met je gekozen nickname en wachtwoord. Mocht dat niet lukken, mail dan even je inloggegevens  naar forum@viva.nl.

 

Ik blijf niet automatisch ingelogd staan, hoe komt dat?

Om automatisch ingelogd te blijven staan, moeten o.a. je cookies aanstaan. Controleer daarom of de volgende opties aanstaan:

 • Cookie acceptatie;
 • Viva.nl als veilige website
 • ‘Gegevens gebruiker onthouden/blijven gebruiken’ inschakelen

Dit doe je bij Internet Explorer (IE) als volgt:

 • Extra, Internetopties -> Beveiliging, Aangepast niveau, Gegevens van deze gebruiker blijven onthouden (staat meestal standaard aangevinkt)
 • Privacy, Viva.nl toestaan (onthoudt de cookies)

En bij Firefox:

 • Extra, Opties -> Privacy, Cookies van websites accepteren aanvinken, Uitzonderingen, Viva.nl toestaan
 • Privégegevens, Instellingen, Uitvinken: Cookies, Opgeslagen wachtwoorden

 

Ik wil automatisch ingelogd blijven staan, hoe doe ik dat?

Vink ‘onthoud gegevens’ aan in je profiel om automatisch ingelogd te blijven staan.

 

Hoe vraag ik mijn wachtwoord op?

Op de inlogpagina van het VIVA-Forum staat onder het inlogblok ‘wachtwoord vergeten?‘. Wanneer je hier op klikt, wordt om je nickname gevraagd. Vul deze in en klik op ‘OK’. Je wachtwoord wordt nu gestuurd naar het e-mailadres waarop je nickname geregistreerd staat. Volg de instructies uit dit mailtje om opnieuw in te kunnen loggen.

 

Kan ik mijn nickname wijzigen?

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer je toch een andere username wil, is de enige manier het nemen van een nieuw account (op een ander e-mailadres!). Hierbij volgt wel de waarschuwing dat dubbelnicken in een topic niet toegestaan is.

 

Hoe hef ik mijn account op?

Helaas is het niet mogelijk om je account op te heffen, wel kunnen we je account op anoniem zetten. Hierbij geldt echter dat het anonimiseren van je account, niet betekent dat al je gemaakte posts en topics gedelete zullen worden. Een geanonimiseerd account kan op later moment niet meer op actief gezet worden. Mocht je je account willen laten anonimiseren, mail dan naar forum@viva.nl of plaats een bericht in het Centraal Moderatortopic.

 

Ik krijg de melding dat mijn nickname ongeldig is

Mail even je inloggegevens (e-mail en nickname) naar forum@viva.nl, zodat wij uit kunnen zoeken wat er aan de hand is.

 

Waar blijven de e-mails van het forum?

Bij sommige e-mailproviders, zoals Hotmail, is de kans groot dat de e-mails van het forum in de spamlijst of in map met ongewenste e-mail terecht komen. Om dit te voorkomen kun je het e-mailadres no-reply@viva.nl aan je contactlijst toevoegen.

 

Hoe verander ik mijn e-mailadres?

Om mee te doen aan het Viva-forum dien je in het bezit te zijn van een geldig e-mailadres. Nu kan het voorkomen dat je adres in de loop der tijd verandert. Je kunt je e-mailadres dan wijzigen via ‘Mijn Viva’ -> ‘Profiel wijzigen’. Lukt dit niet? Mail dan naar forum@viva.nl.

 

Welk emailadres heb ik gebruikt bij aanmelden?

Wanneer je vergeten bent welk e-mailadres je bij aanmelden gebruikt hebt, kun je deze terugvinden in je profiel. Ga naar  Mijn Account -> Voorkeuren -> Account. Ben je je nickname vergeten? Mail dan even naar forum@viva.nl.

 

Waarom kan ik niet inloggen?

Wanneer je na het inloggen toch de melding ‘welkom, je bent niet ingelogd’ krijgt, kun je de volgende stappen ondernemen:

  1. Controleer of je ‘cookies’ geaccepteerd worden en je privacy op ‘normaal’ staat:Internet Explorer 6.0
   Selecteer menukeuze ‘Extra’
   Selecteer ‘Internet-opties’
   Klik op: ‘tijdelijke bestanden’, ‘instellingen’.
   Zet het vinkje op ‘bij elk bezoek aan een pagina’
   Verschuif de schuifbalk tot deze op ‘normaal’ staat.

 

  1. Controleer of je browser staat ingesteld om cookies voor Viva te blokkeren.Internet Explorer 6.0
   Selecteer menukeuze ‘Extra’
   Selecteer ‘Internet-opties’
   Selecteer het tabblad ‘Privacy’
   Klik op ‘Bewerken’
   Kijk of viva.nl in de beheerde websites op ‘altijd blokkeren’ staat.
   Zo ja, selecteer viva.nl en klik op verwijderen.Mozilla Firefox
   ‘Tools’
   ‘Cookie manager’
   ‘Unblock cookies from this site’

 

  1. Voeg www.viva.nl toe aan de lijst met vertrouwde sites:
   Internet Explorer
   Klik rechtsonder in je browser op het wereldbolletje ‘Internet’
   Klik op de groene icoon
   Klik op de button ‘Sites’
   Vul in het tekstveld de naam: ‘viva.nl’ en klik op ‘Toevoegen’ of ‘Add’
   Zorg wel dat het vinkje onderaan uit staat, anders mogen alleen HTTPS sites toegevoegd worden

 

  1. Controleer je systeemdatum:
   Standaard wordt een cookie 12 uur op je systeem bewaard.
   Wanneer je systeemdatum niet gelijk staat, dan zal de cookie volgens je browser meteen verlopen zijn. Controleer dan ook je systeemdatum.

 

 

Waarom onthoudt Viva.nl mijn login niet?

Je login blijft alleen bewaard wanneer je hebt aangevinkt dat Viva je inloggevens mag bewaren én wanneer je cookies staan ingeschakeld.

 

Kan ik ook alleen lezen?

Iedereen heeft toegang tot het gehele VIVA Forum. Iedereen kan discussies en reacties lezen, je hoeft je daarvoor niet eerst aan te melden.