10X Kleine Geneugten Des Levens

Ik sluit me aan bij Nynke’s geweldige ’10 redenen’-reeks. Ik geef er een beetje mijn eigen draai aan, aangezien ik geen redenen geef, maar gewoon tien voorbeelden van iets noem. Mijn aftrap: Tien kleinigheidjes die in het eerste opzicht onzinnig lijken, maar die weliswaar je leven kunnen verrijken. Het mijne in ieder geval wel. Vreugdemomentjes, hebbedingetjes en triomfen:

1. Handgemaakte snoepjes uit Barcelona

Waarom moeten snoepjes handgemaakt zijn? Dat hoeft niet. Waarom uit Barcelona? Dat hoeft ook niet. Maar de herinnering aan het schattige winkeltje in het centrum van Barcelona maakt de snoepjes toch net iets lekkerder. Dat er ook een vestiging in Amsterdam blijkt te zitten verdring ik dan ook maar even.

2. Muggenliquidatie

Ik ben een dierenvriend, maar laten we eerlijk zijn. Sommige beesten wil je het liefst zo snel mogelijk dood hebben. Muggen bijvoorbeeld. Als je zo’n beestje voorbij hoort zoemen, zie je jezelf al de halve nacht met een krant in het rond staan meppen. Als je dat ding in één woeste klap hebt geveld, ben je blij. Heel blij.

3. Een financiële meevaller

Jaja, geld maakt niet gelukkig, blablabla. Maar als je ineens een bonus op je werk krijgt omdat je een enorme klant hebt binnengesleept, of je wint zomaar € 100,- met een weddenschap (ik noem zomaar wat voorbeelden…) loop je toch een stukje relaxter door de koopgoot.

 hoofdkrabber.JPG4. De hoofdkrabber

Je kent het wel, zo’n ding waarmee je je hoofdhuid masseert. Vond het eerst een beetje onzin, maar toen ik er een keer een in de winkel probeerde: ongelooflijk! Heerlijk! Orgastisch lekker! Als je dat ding op je hoofd zet na een drukke dag en bij een opkomende hoofdpijn, is het net of je even een paar meter boven de grond zweeft. Zeer aan te raden.
 

5. Je kussen omdraaien

Is het warm en lig je te puffen in bed? Draai je hoofdkussen eens om. Heerlijk koel!

6. Hoge hakken-horror

Het doet een beetje pijn. Maar een beetje pijn is fijn, nietwaar? Na een hele dag je hoge hakken uitschoppen en de bal van je voet masseren. Auwwwhhhmmmm!

7. Tandenprikken

Maanzaad, filet américain, Oreo’s. Typisch voedsel waarbij er altijd iets tussen je tanden blijft hangen. Soms zit je uren je tong in alle mogelijke bochten te wringen om het ertussen uit te pulken. En als je het bijna opgeeft: floep! Wat een vrijheid, wat een ruimte, wat een verademing.

8. Een lief klein briefje op je kussen

De dag was lang, je bent moe, vriendjelief is die ochtend vertrokken op persreis en zal pas over twee dagen terug zijn. Zuchtend kruip je in bed, en daar ligt het, op je kussen: een lief briefje van hem waarop staat dat hij hoopt dat je lekker slaapt en dat hij je zal missen. Smelt.

 comfortcooler.JPG

 9. Een waterkoeler

Niks is lekkerder dan een glas koud, en gezuiverd, water achterover klokken als de mussen van het dak vallen. Ik heb sinds kort ‘De Comfortcooler’, om twee redenen: Ik drink meer water (wat ik toch al moeilijk vind) en het is nog gezonder ook (want gezuiverd).
 

10. Dat ene moeilijke telefoontje

En zijn dingen waar je gewoon een hekel aan hebt. Zo ben ik bijvoorbeeld een regelrechte ramp met ‘moeilijke telefoontjes’ plegen. Zo moest ik onze schoonmaakster vertellen dat ze niet meer hoefde te komen omdat ze al te vaak had afgebeld. Luxe’probleem’, ik weet het, maar toch. Met knikkende knieën deed ik mijn verhaal, als een puber die voor het eerst een jongen mee uit vraagt. Maar toen ik ophing… Het voelde als een 15e Grand Slam-overwinning.