3 manieren om erachter te komen of je écht een vaginale schimmelinfectie hebt

Drie op de vier vrouwen heeft wel eens last van een vaginale schimmelinfectie. Bijna iedereen is het dus  overkomen, maar vanwege het taboe op vaginale ongemakken hebben we het er maar weinig over. Zonde, want juist door het bespreekbaar te maken herken je eerder de symptomen van een schimmelinfectie.

VIVA samen met Canesten

Gelukkig zijn er veel andere manieren om erachter te komen of je een vaginale schimmelinfectie hebt. Lees je mee?

1. Doe de Symptomen Checker

Als je een vaginale schimmelinfectie hebt, krijg je last van jeuk, een branderig gevoel en een witte afscheiding. Maar laat dat nou net ook de symptomen zijn van andere vaginale klachten, zoals een bacteriële vaginose.

Twijfel je of je een schimmelinfectie hebt? Doe dan de Symptomen Checker van Canesten. Geef aan waar je precies last van hebt en binnen een minuut ontvang je een goede indicatie en advies over wat je het beste kan doen.

2. Test jezelf

Wat je ook kunt doen is de Canesten Gyno Test. Deze test, die je krijgt thuis gestuurd zodat je hem in je eigen vertrouwde omgeving kan doen, geeft je inzicht in de oorzaak van je vaginale klachten. Zo kom je er bijvoorbeeld achter of de symptomen wijzen op een schimmelinfectie of een vaginose. Een beoordeling van het type infectie is heel belangrijk om de juiste behandeling te vinden.

3. Bezoek een huisarts

De Symptomen Checker en zelftest van Canesten geven je een goede indicatie, maar is geen vervanging voor een doktersadvies. Daarom is het ook  aan te raden om een bezoekje te brengen aan je huisarts. Hij of zij kan een juiste diagnose vaststellen en zal vervolgens een behandeling adviseren.

Een van de mogelijke behandeling is Canesten Gyno Zachte Capsule. Deze 1-daagse behandeling is zonder recept verkrijgbaar en een snelle en effectieve manier om van een vaginale schimmelinfectie af te komen. Klik hier voor meer informatie over de Canesten Gyno Zachte Capsule.