Dit zijn onze 5 favoriete flexwerkplekken in Utrecht

flexwerkplekken utrecht

Je mag je eigen tijden bepalen, hebt veel afwisseling en ook fiscaal is er nogal wat winst te behalen; niet gek dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor een leven als zzp’er.

Helaas betekent het in een hoop gevallen ook dat je geen vaste werkplek – inclusief gezellige collega’s – hebt. Daarom schiet niet alleen het aantal eigen bedrijven, maar ook het aantal flexwerkplekken als paddenstoelen uit de grond. Maar waar is het personeel het leukst, de koffie het lekkerst en de Wi-Fi het best? Dit zijn onze favo plekken in Utrecht.

 • ’t Koffieboontje
  In een oogopslag waren wij al verliefd op deze Utrechtse espressobar. Met haar hangstoelen en koperen lampen oogt de zaak gezellig, maar ook retehip. De hartjescappuccino’s smaken goed en de Wi-Fi werkt top. Beide vestigingen zijn aan te raden.
  Oudegracht 92 | Gruttersdijk 42
 • Exki
  Helemaal vers van de pers: na haar vestiging in de Hollandse Toren heeft deze Belgische keten deze week een tweede locatie geopend aan het spikslinternieuwe Stationsplein. Er is veel licht, prima Wi-Fi en gezond (en betaalbaar) eten. Extra leuk: je hebt vanuit het nieuwe pand heel vet uitzicht over de treinen die vertrekken vanaf Utrecht Centraal.
  Stationsplein 2 | Hollandse Toren
 • Bagels & Beans
  Dit is de ideale plek als je niet alleen tussen de flexwerkers wil zitten; er zijn er ook genoeg gasten die gewoon een hapje komen eten. Ondanks dat is het personeel begripvol; ook als je niet elk half uur een drankje wil bestellen, ben je hartstikke welkom. In Utrecht is de vestiging aan de Amsterdamsestraatweg onze favoriet. Wil je liever een rustigere locatie, dan kun je voor B&B aan het Haroekoeplein gaan.
  Amsterdamsestraatweg 302 | Haroekoeplein 35
 • Het Muzieklokaal
  Gek op klassieke muziek? Dan moet je in Het Muzieklokaal zijn. Dit pand aan de Oudegracht draait de hele dag door klassieke nummers, wat een rustige sfeer creëert.
  Bemuurde Weerd OZ 13
 • O-Café
  Dit café is vooral populair onder werkend volk en studenten: je treft er in mindere mate ‘gewoon’ publiek aan. Werk je op een vaste plek maar wil je een meeting buiten de deur organiseren? Dan kun je in een van de losse vergaderruimten terecht. Bij mooi weer kun je hier trouwens ook heerlijk buiten zitten.
  Weerdsingel Westzijde 8

Lees ook: De allerfijnste flexwerkplekken in Amsterdam

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.