55. Geboorteplan 2

geroosterde venkel

Geboorteplan van Mrs. Perfect bevalling nr. 1:
Thuis bevallen. Met kaarsjes en zachte klassieke muziek die ze tijdens de zwangerschap al steeds aan haar dikke buik had laten horen in de hoop dat haar kind als een Mozartkenner naar buiten zou komen. Naast verloskundige en kraamhulp mocht alleen haar man aanwezig zijn tijdens het uitdrijven van het toekomstig wonderkind. Manlief moest tijdens het gehele proces aan haar zijde blijven en klaar staan met natte washandjes, rugmassages, slokjes ijswater, druivensuiker en lieve woordjes en kreeg de verantwoording over cd-speler en de massa kaarsen rond het bed.

Bevalling nr. 1 in de praktijk:
De weeën begonnen ’s nachts en waren meteen zo heftig dat Mrs. Perfect ineens niet meer zo’n zin had in kaarsjes en zachte muziek. Ook de rugmassages en de natte washandjes die manlief aanbood, werden hardhandig geweigerd. De rol druivensuiker smeet de kraamvrouw tegen zijn neus, het ijswater is de vriezer niet uit gekomen en lieve woordjes zijn er niet aan te pas gekomen. De verloskundige constateerde een probleem met de ontsluiting en binnen no time werd Mrs. Perfect met weeën en al de auto in gepropt en naar het ziekenhuis vervoerd. Daar kwam met behulp van knip, zuignap en veel duw- en trekwerk wonderkind nr. 1 ter wereld die nu overigens erg gesteld is op de muziek van K3 en nog nooit van Mozart gehoord heeft.

Geboorteplan van Mrs. Perfect, bevalling nr. 2:
Blijkbaar is het dus echt waar dat je alle ellende van een vorige bevalling meteen vergeet want bij de tweede wilde Mrs. Perfect weer thuis bevallen. In een speciaal daarvoor bedoeld bad dit keer. Dus moest manlief een soort uit de kluiten gewassen kinderbad in de huiskamer opzetten, wat volgens hem nog moeilijker was dan het in elkaar zetten van een kastje van een bekend woonwarenhuis. Met behulp van een matje onder het bad en een thermostaat moest het water dag en nacht op temperatuur gehouden worden, de bevalling zou zich immers ieder moment kunnen voltrekken . Ook een nobele taak van manlief die alleen maar mopperde over de elektriciteitsrekening.

Bevalling nr. 2 in de praktijk:
Het thuis bevallen lukte ditmaal, alleen het bad heeft mijn zus nooit gehaald. Had ze trouwens ook helemaal geen trek in, toen ze weer in een weeënstorm belandde. Dit keer ging de bevalling zeer voorspoedig. Iets te voorspoedig want Mrs. Perfect was zodanig ingewikkeld ingescheurd dat ze weer naar het ziekenhuis moest om gehecht te worden. Manlief mocht het ongebruikte bad weer leeg laten lopen, afbreken en terugbrengen voor Mrs. Perfect terug uit het ziekenhuis was, want een bad midden in de huiskamer, dat trok ze even niet net na de bevalling met een lichaam vol hormonen.

Geboorteplan? Mij niet gezien!

—Wordt vervolgd—