6 vragen over het nieuwe gezicht van Renee Zellweger

We staren al dagenlang naar recente foto’s van actrice Renee Zellweger, en we snappen het nog steeds niet: wat is er in vredesnaam met haar gezicht gebeurd? Tijd om de belangrijkste vragen te beantwoorden.

1. Watskeburt?
Renee is gespot bij het Elle Women Event dat onlangs in Hollywood is gehouden, en heel de wereld is in rep en roer: wat is er met haar gezicht gebeurd? Ís dit Renee überhaupt, of had ze zin in een avondje bankhangen en huurde ze een stand-in?


2. Hoe lang heeft ze dit hoofd al?
Eigenlijk is het best bijzonder dat er nu pas heisa om Renee’s gezicht is, want ze loopt al bijna een jaar met deze nieuwe look rond. Kijk hier maar.

3. Is het het smoezelige huisvrouwenhaar?
Neen. We dachten eerst dat het misschien kwam omdat de haarkleur van de actrice minder blond is dan we gewend zijn, maar zelfs met zwart haar kan Renee er helemaal als Renee uitzien, zoals hier.

4. Haar ogen dan?
Daar heb je een goed punt. De spleetogen lijken te zijn verdwenen, en doordat ze meer open staan, kunnen we opeens zien dat miss Zellweger blauwe kijkers heeft. Ook de experts valt het op. Zo zegt plastische chirurg Dr. David Cangello: “Ze heeft haar bovenste oogleden laten doen, waardoor ze er minder vermoeid uitziet, en een facelift gedaan waardoor ze een minder bolle toet heeft.’ Anderen zeggen dat het gewichtsverlies ervoor zorgt dat haar wangen minder bol staan, en ook haar neus minder dik is. De facelift zou ook verantwoordelijk zijn voor de verhoogde haarlijn. Anderen zeggen weer dat Renee gewoon ouder is geworden én afgevallen, waardoor haar gezicht slanker is geworden. En we moeten eerlijk toegeven: we spotten zeker wat kraaienpootjes in het nieuwe gezicht van Renee. De meningen zijn dus nog steeds verdeeld.

5. Wat zegt Renee er zelf over?
Door alle heisa kon Renee er niet omheen om een reactie te geven. Dat doet ze dan ook tegen People Renee Zellweger geeft toe dat ze er tegenwoordig heel anders uitziet. ‘Ik ben blij dat het mensen is opgevallen. Ik heb namelijk grote veranderingen doorgevoerd in mijn leven, ik ben nu gelukkiger en ik ben blij dat mensen dat zien’, aldus de actrice tegenover het tijdschrift PEOPLE. “Ik ben blij dat het mensen opvalt, want ben nu veel gelukkiger en ben meer tevreden over mijn leven. Mijn vrienden vinden dat ik er ontspannen uitzie, ik ben gezonder.” Volgens de actrice was dat voorheen wel anders. “Ik nam niet de tijd om goed voor mezelf te zorgen, en was vermoeid. Uiteindelijk realiseerde ik me wat een chaos het was, en koos ik een ander pad.” Geen woord over plastische chirurgie.

6. Is het een verbetering?
Over smaak valt niet te twisten. Maar om eerlijk te zijn, vinden we de nieuwe Renee er niet ongezond uitzien. Daar komt bij: ze is inmiddels 45 jaar, en we vergeten soms dat ook de sterren van het witte doek ouder worden, en er anders uit gaan zien. Renee merkt zelf ook op dat het publiek haar niet als veertiger kent, en daar heeft ze een punt: haar laatste film dateert uit 2010, en ze verschijnt pas in 2015 in een nieuwe film. De oude Renee zag er behoorlijk opgespoten uit, en tegenwoordig oogt ze duidelijk ouder. Is het dan toch een kwestie van een actrice die ouder is geworden, en botox juist heeft uitgebannen? Wie weet. Maar het blijft even wennen.

Foto: Frazer Harrison (GETTY IMAGES, AFP)
Bronnen: PEOPLE, Elle Women, Hollywoodlife.com