7 carrièrelessen van een #GIRLBOSS

Sophia Amoruso (30) is de belachelijk geslaagde bad ass boss van modewebshop Nasty Gal. Niet dat je dit ooit had kunnen voorspellen. Sophia kon geen baan behouden, pleegde winkeldiefstallen bij de vleet, was altijd blut en maakte nooit een opleiding af. Tot ze vanuit haar (noodzakelijke) obsessie voor vintage een shop via Ebay begon. Eind van het lied: #GIRLBOSS Sophia Amoruso heeft 350 medewerkers in dienst en haar bedrijf is miljoenen waard.

Amoruso brengt het boek #GIRLBOSS uit met carrièrelessen, maar hier alvast 7 lekkere carrièreadviezen van haar hand.

DE WERKLESSEN VAN EEN #GIRLBOSS

1. Werk je het rambam De belangrijkste tip is dus echt: KEIHARD werken. Je moet ook altijd op zoek naar werk zijn. Zit je te niksen? Fout. Wees altijd op zoek naar extra klusjes en ga die ook doen.

2. GOOGLE & YOUTUBE kunnen je een hoop leren. Sophia leerde wat het begrip Venture Capital überhaupt inhoudt en wat investeerders zoeken in een entrepreneur. Ook al heb je geen geld om grote congressen of workshops bij te wonen, het hoeft niet te zeggen dat het daar stopt.

3. Je krijgt niet altijd wat je vraagt Voor verwende nestjes is geen plaats hoog aan de top. Ook Sophia heeft genoeg meetings en afspraken gehad met mensen die ongeïnteresseerd waren in haar bedrijf en plan. Laat je niet kisten.

4. Let op de details Ga zorgvuldig te werk. Toen Amoruso nog via Ebay vintage items verstuurde zorgde ze ervoor dat de pakketjes mooi waren ingepakt, met liefst nog een handgeschreven briefje erbij. Nu is er een speciale chatservice waarmee ze contact onderhoudt met fans.

5. Vrije vogels hebben ook strategie nodig De eerste maanden nadat ze Nasty Gal had gelanceerd en veel geld verdiende, had Amoruso natuurlijk de grootste lol. Maar zonder plan kun je natuurlijk geen bedrijf aansturen. Ze zag in dat ook een vrije vogel gebaat kan zijn bij een route.

6. Denk vooral niet dat je (al) de bom bent. Het is soms erg makkelijk om te denken dat jij het veel beter zou doen als je baas. Pas daarmee op, je moet je plek verdienen. Neem de tijd, zet kleine stapjes, leer!

7. Dat is MIJN taak niet?! In het boek #GIRLBOSS staat duidelijk uitgelegd waarom Sophia Amoruso zo’n hekel heeft aan deze vier woorden. Haar boodschap: iets is altijd je taak, simpelweg omdat het dienen van het bedrijf je taak is.

> En als laatste deze quote ‘I have three pieces of advice I want you to remember: Don’t ever grow up. Don’t become a bore. Don’t let The Man get to you. OK? Cool. Then let’s do this.’

Bronnen: Fashionista.com, Inc.com en Marieclaire.com