7 redenen om niet te diëten

geroosterde venkel


Pas je niet in maatje 34 of 36, dan hoor je er niet bij. Het lijkt wel alsof iedereen bezig is met diëten. Je kunt nooit dun genoeg zijn.

Het obsessief bezig zijn met je gewicht is slecht voor je. En eigenlijk willen we helemaal geen streng dieet volgen, maar gewoon eten wat we lekker vinden. Daarom 7 redenen om niet te diëten!

Omdat je het jojo-effect wilt vermijden

Extreem diëten is helemaal niet goed, omdat je periodes waarin je streng dieet vaak afwisselt met zwakke weken, waarin je veel eet. Je valt op deze manier af, komt weer aan en valt weer af: het zogenoemde jojo-effect. Erg slecht voor je lichaam!

Omdat je geen zin in irritatie hebt

Vrouwen die diëten zijn sneller geïrriteerd, dus pas op voor collega’s, gezinsleden en vriendinnen die zich uithongeren: de kans is groot dat ze niet gezellig zijn.

Omdat je geen gewelddadige vrouw wil zijn

Lijnende vrouwen kijken graag naar gewelddadige en agressieve films. Dit ontdekten de Amerikaanse onderzoekers David Gal en Wendy Liu. Deze vrouwen zoeken niet alleen agressie in films, zelf zijn ze ook agressiever dan normaal. En zodra je een vrouw die probeert af te vallen op haar agressieve gedrag aanspreekt, gaat het helemaal mis.

Omdat je van lekker eten houdt

Een avondje tapa’s eten met vriendinnen, popcorn in de bioscoop, een reep chocolade omdat je ongesteld bent, een stuk taart omdat je jarig bent. Allemaal lekkere dingen die we liever blijven eten en die in een dieet verboden zijn. Lang leve een dieetvrij leven!

Omdat een glaasje wijn of een cocktail zo lekker is

Alcohol is een dikmaker, dat weten we allemaal. Maar een glaasje wijn bij het eten of een lekkere cocktail tijdens een avondje uit is zo lekker. En als we niet te veel drinken, kan het toch ook geen kwaad!? Deze caloriearme drankjes zijn een verantwoorde keuze.

Omdat je beter kunt sporten

Sporten is beter dan diëten. Veel vrouwen maken de fout om te weinig calorieën tot zich te nemen en niet te sporten. Hierdoor val je af, maar niet op de juiste manier. Op deze manier neemt jouw lichaamsgewicht af, maar ook de spiermassa. Veel van de vrouwen die een dieet volgen, komen als ze op hun streefgewicht zijn, snel weer kilo’s aan. Sporten en blijven sporten is een betere oplossing.

Omdat je gelukkig wilt zijn!

Lekker eten, gezelligheid, lekkere drankjes en sporten, maken een mens gelukkig. Stop met diëten, kies voor een gezonde levensstijl, maar geniet zo nu en dan van een lekker drankje en een avondje tapa’s eten!

Meer weten over gezondheid?