Nationale Week Zonder Vlees – recept: pizza met pompoenbodem

Pompoenpizza

Deze week, van 5 tot 11 maart, vindt de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. In het kader van dit initiatief heeft Garden Gourmet in samenwerking met Nederlandse foodbloggers een aantal recepten opgesteld die laten zien dat je ook heerlijk kunt eten zónder vlees en je het vaak niet eens mist.

Een van de foodbloggers die een recept heeft bedacht voor de Nationale Week Zonder Vlees is Anne Travel Foodie. Dankzij haar gerecht kun je zonder schuldgevoelens een pizza op tafel zetten, met een bodem van pompoen. Yum!

Ingrediënten

Voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180C. Strijk de tomatenpuree uit over de twee pompoen pizza bodems en bak de pizzabodems 10-12 minuten in de oven.
  2. Bereid de snijbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de groenteballetjes doormidden en bak ze 6 minuten mee in de oven. Keer halverwege om.
  4. Beleg de pizza’s met de snijbonen en de groenteballetjes. Serveer de pizza met een handjevol rucola.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen. (schuindrukken)

Bron Garden Gourmet | Beeld