Alle vrouwen zijn…

Dinsdag zat ik bij de kapper. Het was een kapper waar ik nog nooit was geweest, maar waarover ik goede dingen had gehoord. En qua kappers ben ik echt een hoer; ik laat me door iedereen knippen, met wisselend resultaat.

De kapster en ik kregen het over exen. Exen met nieuwe vriendinnen. Zij was haar ex laatst tegengekomen met zijn nieuwe vriendin, en het arme meisje had met grote schrikogen haar aangekeken. En terwijl ik in de kappersstoel zat liep de nieuwe vriendin voorbij. Ze groette niet. “Ze is wel leuk hoor”, zei de kapster, “knap meisje ook. Maar ze heeft wel een grote neus.” Ze verschoot haast van kleur. “Wat erg dat ik dat zeg hè?” Ik vond dat niet erg. De nieuwe vriendin zou waarschijnlijk tegen haar vriendinnen ook vertellen over de kapster, en die verhalen zouden waarschijnlijk ook niet allemaal positief zijn.

Want, zoals Hans Teeuwen al zei: Alle vrouwen zijn KUTHOEREN. Vrouwen geven altijd af op nieuwe vriendinnen van exen, of ex- vriendinnen van nieuwe liefdes. En nooit recht in het gezicht van het desbetreffende meisje. Neen, altijd via-via, achterbaks achter ruggen om. We checken de Hyves- foto’s op vetrollen, en hopen op dezelfde foto’s meer verschrikkelijke dingen te ontwaren, zoals een krentenbaard of een hardnekkige wondroos. Ik vind dit beschamend, maar legitiem, want geef maar toe: iedereen doet het.

Want ook al wil je je ex helemaal niet terug, en heb je zelf al lang een andere, veel leukere knul aan de haak geslagen: het is toch fijn om je in te beelden dat jij véél leuker bent dan zijn nieuwe vriendin. Gewoon, voor je eigen ego.

En terwijl je maniakaal de Hyves- pagina o.i.d. van de nieuwe vrouw in kwestie zit te checken, voel je je misschien vies, en begluurderig en gemeen. En dat ben je ook. Schaam je. Schaam je diep! Met je oppervlakkige beoordelingsvermogen!

Maar zij zit op hetzelfde moment misschien wel met haar vriendinnen achter de computer te schaterlachen om jouw foto’s met zichtbare vetrollen. Dus ach.

CC Foto: Kevin Steele