Alles wat je over aloë vera moet weten

geroosterde venkel


Steeds vaker zie je Aloë vera drankjes in de supermarkt liggen. In de tijd van de Oude Grieken en Romeinen al gebruikt om gewonde soldaten te genezen. Tegenwoordig zie je het wondermiddel terug in crèmes, maar dus ook in drankjes! The Perfect You verzamelde meer nuttige weetjes over de heelzame plant.

Voordelen van Aloë vera-drankje

Aloë Vera is een oude plant en heeft een heilzame werking. In drankvorm is het goed voor een actieve vetverbranding.

– het verbrandt vet
– het heeft een reinigende werking
– het is goed wanneer je huidproblemen hebt
– het bevat vitamines en mineralen

Aloë Vera drankjes beloven dus veel! Toch hangt het af welk deel van de Aloë vera plant erin verwerkt is en hoe de drankjes gemaakt worden. Dit kan je echter niet zien op de verpakking. Verder is het belangrijk dat je niet dagelijks een Aloë vera drankje pakt, aangezien het een laxerend effect heeft. Drink dus met mate!

Natuurlijk vechtmiddel

Mocht je op reis zijn door de jungle in het Caribische gebied en je hebt een wondje, ga op zoek naar een Aloë vera plant! Breek het plantje door midden en het slijm dat vrijkomt smeer je op de wond. Het is een natuurlijk vechtmiddel tegen ontstekingen, pijnstillend en antibacterieel.

Aloë vera als gezichtsmasker

Veel mensen denken dat hun natuurlijke schoonheid langer behouden kan blijven met cosmetische producten waar Aloë vera in is verwerkt. Het kan in ieder geval geen kwaad om het te proberen! Aloë vera gel werkt perfect als gezichtsreiniger. Je smeert de gel voor het slapen gaan op je gezicht en laat het heel de nacht intrekken. De volgende ochtend spoel je het er weer af. Het smeersel werkt goed bij puistjes, roodheid van de huid, gaat rimpels tegen en helpt oude littekens beter genezen. Wie wil dat nou niet?!

Ook: leuke kamerplant!

De Aloë vera plant kun je ook gebruiken als decoratie voor in je huis. In vrijwel iedere tuincentra is de plant te koop. In de zomer is het beter om de Aloë vera in de tuin of op het balkon te zetten, om het in de winter naar binnen te halen. Je hoeft de Aloë vera plant ook maar een twee tot drie keer per maand water te geven. Een makkie dus! Heb je een wondje, schroom dan niet om een stuk van je plant af te snijden. Aloë vera bladeren groeien vanzelf weer dicht.

Bron

Mooi word je niet, dat bén je! ThePerfectYou.nl is meer dan een online magazine, wij zijn een levenswijze! We schrijven frisse en inspirerende artikelen vanuit het oogpunt dat je al perfect bent! Wij geloven dat vrouwen het mooist zijn als ze stralen en daar zijn we een down-to-earth gids voor met een dagelijkse dosis inspiratie om volop van het leven te genieten!