Apps voor autorijdende tieners

geroosterde venkel

Heb jij een tiener die regelmatig achter het stuur kruipt? De cijfers met betrekking tot tieners en rijden zijn schrikbarend hoog: auto-ongelukken zijn de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland onder 18-20 jarigen. Een goede reden dus voor ouders om bang te zijn dat hun kind iets overkomt.

Preken
Helaas komt er een dag dat je jouw autosleutels aan je tiener moet overhandigen. De meeste ouders geven dan een preek aan hun kind over afleidingen, concentratie en snelheden op de weg. Het maakt niet uit hoeveel je je kind vertrouwt, want ze maker sneller een belofte dan dat ze zich eraan houden.

Apps voor in de auto
Gelukkig leven we in een technologisch tijdperk, waarin gadgets onze jongere kinderen kunnen afleiden, maar ook hoe ze zelf veiliger de weg op kunnen. Deze nieuwe Engelse apps helpen tieners om zich aan de juiste snelheid te houden, hun telefoon automatisch stil te zetten en de afleidingen minimaal te maken.

Speedbump
Voor 7 euro per maand kun je updates ontvangen over hoe je tiener rijdt en wat zijn/haar gedrag in het verkeer is. Zo kun je je tiener goed in de gaten houden. Download de Speedbump app.

Sprint Drive First
Laat je tiener de Sprint Drive First app downloaden, zodat de telefoon blokkeert als de auto sneller dan 20 km/u rijdt. Als ze gebeld worden, schakelt de telefoon over op voicemail en sms’ers krijgen automatisch een berichtje dat de persoon in kwestie autorijdt. Ook kunnen er drie nummers geprogrammeerd worden, die je in geval van nood kunt gebruiken. Helaas is deze app nog niet verkrijgbaar.

Teenage Speedster
Deze app houdt je kind veilig, ook al hij of zij achter het stuur zit. Teenage Speedster waarschuwt de ouders als een tiener zich in een snelrijdende auto bevindt, of zij de chauffeur zijn of niet. Download de Teenage Speedster app.

Phoneguard Drive Safe
Dit gratis programma blokkeert inkomende sms’jes en laat de ouders via Google maps zien waar hun tiener is en hoe hard ze rijden. Download de Phoneguard Drive Safe app.

Welke app zou jij willen gebruiken?

Bron: Mother Nature Network