Deze apps nemen wij zeker mee naar 2017

Geen oud en nieuw zonder lijstjes, dus ook wij zetten de boel op een rij. Zoals nu: dit zijn de meest gebruikte apps van de redactie. Misschien heb jij er wat aan voor volgend jaar. Appy new year!

1. Wiffinity
Reis op de planning? Download dan Wiffinity. Je maakt dan gemakkelijk verbinding met wifinetwerken over de hele wereld. En niet alleen de netwerken, maar ook de wachtwoorden worden gedeeld door gebruikers.

2. Tripadvisor
Daphne (Video Content Creator): “Wil je altijd zeker zijn van lekker eten en unieke lunchtentjes, dan is Tripadvisor een musthave. Voer je afstand in, check de beoordelingen en hoppa: je hebt zo een goeie eetstek te pakken. Ik gebruik het ook in het buitenland.”

3. Appie
Jessica (Content Creator): “Zonder twijfel één van mijn meest gebruikte apps. Ik kijk wat ik in huis heb en vul dat in in de app, ik check bonusaanbiedingen, ik maak boodschappenlijstjes. Superhandig!”

4. Flush
Hoge nood? Installeer Flush, zet je GPS aan en vind de dichtstbijzijnde wc. De database bevat meer dan 100.000 openbare toiletten over de hele wereld. Flush geeft ook aan of je moet betalen, een sleutel moet halen voor toegang en of het rolstoeltoegankelijk is.

5. Motion Stills
Eline (Content Creator): “Met Motion Stills zet je je Live Photos om naar gifjes en filmpjes. Google heeft weer allerlei nieuwe snufjes ontwikkeld. Zo gebruiken ze motion tracking-technologie van YouTube voor het blurren van bewegende objecten en personen in video’s. Heel cool!”

6. Jip
Jip laat je in één oogopslag zien bij welk tankstation je op dat moment voordelig tankt, waar je ook bent. Extra fijn: de app toont het daadwerkelijke prijsverschil per tankbeurt (in euro’s), niet een nietszeggende literprijs. Vervolgens wijst de app je ook nog eens de weg.

7. Moneypal
Fiona (Content Creator): “Ik en mijn huisgenoten eten eens per week samen, dan is Moneypal echt een uitkomst. Hiermee deel je je kosten per SMS, Gmail, Dropbox of WhatsApp. Je kunt ook aangeven wie er mee-eet en wie er kookt.”

8. DataMan Free
DataMan wijst je op je totale dataverbruik in de maand en verdeelt dat onder in wifigebruik waarvoor je niet hoeft te betalen en 3G- en GPRS-verbruik dat wél van je databundel afgaat.