Arts lijmt aneurysma bij baby dicht met superlijm

geroosterde venkel

Een arts heeft het leven van een baby van twintig dagen oud gered door een aneurysma in haar hersenen dicht te maken met behulp van chirurgische superlijm.

Ashlyn Julian kwam op 16 mei als een gezonde en blije baby ter wereld. Na ongeveer tien dagen viel het haar ouders op dat ze wel erg veel sliep. “Zoveel dat ik haar niet eens wakker kreeg om te voeden”, vertelt moeder Gina Julian aan CNN. Toen het meisje ook nog eens heel veel begon te krijsen, besloten de ouders naar het ziekenhuis te gaan.

MRI-scan
Artsen in Children’s Mercy Hospital in Kansas City stelden vast dat de fontanel bol stond en een MRI-scan toonde aan dat er iets mis was in de hersenen van Ashlyn. Maar wat precies kon er in het ziekenhuis niet worden vastgesteld.

Ter grootte van een olijf
Het meisje werd overgebracht naar een universitair ziekenhuis en daar bleek dat Ashlyn een aneurysma ter grootte van een olijf in haar hersenen had zitten. Een aneurysma, een verwijding van de bloedvaten, komt zelden voor bij kinderen, laat staan bij baby’s. Een hersenoperatie was te riskant. Op basis van een angiogram, een afbeelding van de bloedvaten, besloot arts Ebersole met chirurgische superlijm het aneurysma dicht te maken. Dit duurde slechts drie kwartier en met succes. Een dag later mocht de baby al van de beademing af. Volgens de artsen zal Ashlyn volledig herstellen. Bekijk hier foto’s van het meisje.

Bron: CNN Health en The Kansas City Star