Bevruchting & standjes

standjes bevruchting

Er zijn een heleboel trucjes om de kans op zwanger raken te vergroten. Ook het standje waarin je vrijt, zou kunnen bijdragen aan de kans op bevruchting, zo wordt gezegd. Bij sommige standjes zou het zaad van de man beter in de baarmoeder terechtkomen. Proberen kan geen kwaad toch?

Missionarishouding
Dacht je dat je je in allerlei gekke bochten moest manoeuvreren voor het beste standje om zwanger te worden? Nee hoor! De missionarishouding geeft de grootste kans op bevruchting. Bij dit standje ligt de vrouw op haar rug en ligt de man boven op haar met zijn gezicht naar dat van haar.

Waarom is dit standje gunstig voor de bevruchting? Wanneer je seks hebt in de missionarishouding is de vagina naar beneden gericht. Het zaad kan zo makkelijker de baarmoederhals in. Ook is de penetratie bij dit standje dieper, waardoor sperma dichter bij de baarmoeder komt.

Doggystijl
Omdat de penis bij het vrijen op zijn hondjes diep in de vagina komt, is ook dit een goed standje voor bevruchting. Net als bij de missionarishouding komt sperma het dichtst bij de baarmoeder.

Minder geschikt
Wanneer de vrouw bovenop zit, is er juist minder kans op bevruchting. Dit komt doordat de zwaartekracht het sperma tegenwerkt, het vloeit gemakkelijk weer uit de vagina. Ook zittend of staand vrijen is minder succesvol om zwanger te worden.

Tips
Kijk uit met glijmiddel. Veel soorten glijmiddel hebben een zaaddodende werking. Kies daarom voor een glijmiddel dat de vochtigheid en de zuurgraad van de vagina bevordert. Hierdoor wordt de kans op bevruchting juist groter!

Blijf na de seks nog tien minuten op je rug liggen zodat de zaadcellen hun werk kunnen doen. Ook kun je een kussen onder je billen leggen.

Zorg dat je man extra zijn best doet, want een orgasme bij de vrouw zou de kans op bevruchting kunnen vergroten. De samentrekkingen in de baarmoederhals kunnen de zaadcellen namelijk naar de baarmoeder duwen.