Bijzondere koffie van Douwe Egberts

geroosterde venkel

Voor de Douwe Egberts World of Origins-bonen ging men over de hele wereld op zoek naar plantages waar de omstandigheden uitzonderlijk gunstig zijn. Hierdoor is het resultaat optimaal: bijzondere koffiebonen met unieke natuurlijke smaaktonen en ongeëvenaarde aroma’s.

World of Origins bestaat uit drie soorten bonen met elk een unieke smaak.

Flowery Papua New Guinea
Krachtige koffiebonen: Bloemig van karakter, met een natuurlijk hint van chocolade en een volle nasmaak.

Dark roasted Spicy India
Koffiebonen met een diepe, ronde, kruidige smaak met hinten van specerijen zoals peper.

Peru Nutty & Sweet
Het ietwat vochtige klimaat waar deze koffieplant in groeit, zorgt voor licht zoetige smaaktonen, met prachtige nootachtige hinten.

Espressomachine
De Douwe Egberts World of Origins zijn langzaam en met veel zorg gebrand, zodat ze ook in je volautomaat alles geven wat ze in zich hebben. Flowery Papua New Guinea is lekker donker gebrand, net als Dark roasted Spicy India. Peru Nutty & Sweet is juist weer aangenaam licht.

De World of Origins-bonen zijn verkrijgbaar in de supermarkt en natuurlijk in de Douwe Egberts-winkels tegen een adviesprijs van € 6,29.

Workshops koffie proeven
Welke koffiearoma’s zijn er, hoe herken je ze, wat is de invloed van de oorsprong? DE World of Origins organiseert workshops waarbij jij antwoord krijgt op deze vragen. In een kleine groep van maximaal 10 personen geven de koffie-experts van Douwe Egberts je een levendige workshop over alle aspecten van koffie, met veel proeven en genieten.

Aan de hand van proeftechnieken en verschillende smaakprofielen leer je écht koffie proeven. Je ontdekt welke invloed het klimaat, de ligging van de plantages en de grondsoort hebben op de koffie. Ook leer je meer over de teelt van koffie en de koffieboeren waar DE mee samenwerkt. Bovendien krijg je de beste tips over hoe je thuis de perfecte kop koffie zet.

De avond begint met iets lekkers en aan het eind krijg je een mooi koffiepakket mee naar huis. Schrijf je dus snel in voor één van de maandagavondproeverijen en verrijk je smaak!

Exclusieve workshop met DE-koffiespecialisten
Locatie: Douwe Egberts Cafés in twaalf steden in heel Nederland
Wanneer: Maandagavonden in januari en februari 2011, van 19.00 tot 21.00 uur
Introductieprijs: € 17,50 p.p.

Schrijf je nu in, want de plaatsen zijn beperkt! Inschrijven kan via www.de.nl/worldoforigins.

” alt=”” />