Boekenclub: ‘Gelukkige mensen lezen en drinken koffie’

Heb je net de laatste bladzijde van je boek omgeslagen? Wij zeggen: tijd voor een nieuw boek! VIVA Boekenclub komt deze keer met Gelukkige mensen lezen en drinken koffie van Agnès Martin-Lugand. Wil je kans maken op dit boek? Geef je dan snel op! Het enige wat we van je vragen is een recensie vragen achter te laten in het forum!

Het verhaal
Hoofdpersoon Diane een dertigjarige vrouw die een jaar geleden haar man en dochtertje heeft verloren bij een auto-ongeluk. Diane is met haar compagnon uitbater van het literair café Les Gens Heureux Lisent et Boivent du Café (Gelukkige mensen lezen en drinken koffie ) in Parijs. Ze leeft al een jaar in een soort toestand van shock en lusteloosheid en wil ook niet mee naar de herdenking met haar ouders, schoonouders en compagnon Felix. Ze kan de moed niet opbrengen om samen met hen naar het kerkhof te gaan…. Als Felix zich wat te veel met haar gaat bemoeien, besluit ze om tegen alle bezwaren in te vertrekken naar Ierland om daar tot rust te komen in een soort isolement. Ze probeert zoveel mogelijk haar eigen leven te leiden en zoveel mogelijk afstand te houden van de mensen in het dorp. Haar buurman Edward is een echte onbeleefde hork waar ze heel slecht mee overweg kan. Toch komt het na verloop van tijd tot toenadering en worden ze min of meer in elkaars armen gedreven. Als zij op een avond zover zijn dat ze de liefde gaan bedrijven duikt opeens een (vorige) liefde (Megan) van hem op.

Over Agnès  Martin-Lugand
Na 6 jaar gewerkt te hebben als klinisch psycholoog gespecialiseerd in de bescherming van kinderen, wijdt Agnès Martin-Lugand zich nu aan de literatuur. In Gelukkige mensen lezen en drinken koffie analyseert en ontleedt Martin-Lugand de mechanismen van de menselijke ziel met finesse, humor en tederheid. De lezer wordt direct geraakt in het hart.

WIN!
Lijkt het jou leuk om dit boek te lezen? Doe dan mee aan de winactie waarmee je kans maakt op een exemplaar van Gelukkige mensen lezen en drinken koffie. In ruil schrijf je een recensie in het forum, waar je met andere lezers kunt praten over je leeservaring. VIVA mag 15 exemplaren  weggeven.