Boer & Kok

geroosterde venkel

Nog steeds in Villa Agustus-sfeer vertoevend, bladerde ik zojuist -in een welverdiende pauze- door Boer & Kok. Boer & Kok is een van de mooist vertaalde kookboeken van dit najaar.

Verse, biologische producten krijgen eindelijk de aandacht die ze verdienen! Én laten je proeven dat biologisch wel degelijk het verschil maakt. Stuk voor stuk zijn het eenvoudige recepten waarin de ingrediënten spreken. Niets meer, niets minder. Wat te denken van een eenvoudige salade van kropsla met radijs en fijn zeezout of geglaceerde worteltjes met honing en peterselie (waarom ze hier kiezen voor krul is mij wel een raadsel, platte peterselie heeft vééél meer smaak!). Maar ook de garnalensandwich, de gebraden ossenhaas met alioli en tagliatelle met gerookte zalm en wodka lijken me heerlijk. En mmm… die boerse necterinetaart die je ook prima met appels kunt maken.

Deze paprikataart is wellicht iets voor morgenavond, om het weekend in te luiden met een lekker glaasje.

Paprikataart, voor 4 tot 6 personen:

1 taartvorm van 23 cm bekleed met zandtaartdeeg en blindgebakken (bladerdeeg mag ook)
3 rode paprika’s
200 ml slagroom
3 eieren
zout en versgemalen zwarte peper uit de molen
6 verse basilicumblaadjes

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de paprika’s (onder de grill, tot het vel zwartgeblakerd is en pel ze) en snijd ze in dunne repen. Kluts de slagroom en eieren door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de paprika en basilicum op de deegbodem. Giet het roommengsel erover en bak de taart 20-25 minuten in de oven, tot de vulling net stijf is. Serveer de taart warm met een eenvoudige salade.

Zo, en nu rap verder…