Boomstam achter de deur

Ik ben geboren met een bal onder mijn voet. Jarenlang was ik te vinden op en rond de voetbalvelden. Totdat ik naar Barcelona vertrok om te studeren. Waar ik ondanks mijn goede voornemen om te blijven sporten, welgeteld twee voetbaltrainingen heb meegedaan met de plaatselijke FC. En dit is inmiddels zes jaar geleden… Sindsdien heb ik nauwelijks (lees: niet) meer bewogen.

Ik geef het toe. Ik ben lui. Pas vorig jaar ging het voor het eerst weer kriebelen. Collega’s waren aan het trainen voor de Dam tot Dam en ik gaf me in een vlaag van verstandsverbijstering op voor de Ladies Run van 4 EM. Oké, ik liep dan wel niet achter een bal aan, maar het idee is hetzelfde toch? Ongetraind en in voetbaloutfit verscheen ik aan de start, om ruim veertig minuten later te finishen. En de dagen daarna vrijwel niet meer te kunnen lopen vanwege de gruwelijke spierpijn.

Mooi weer loper
Ik had het te pakken… Het hardloopvirus. Tenminste, dat dacht ik. Totdat het weer omsloeg en ik opnieuw vastgeplakt zat aan de bank. Want met regen ga ik toch écht niet hardlopen. Zo waren we alweer maanden verder en was ik toe aan een nieuwe stok achter de deur. Dat werd de 10 km lange Nike Women’s Run eind mei, die ik in precies een uur uitliep.

Smoesjes
Ik hield vol en trainde twee keer in de week. Totdat ik vorige week het geniale idee had om voor het eerst in zes jaar weer een voetbaltoernooitje te spelen. In mijn hoofd was ik nog steeds die fitte dame, alleen mijn lichaam en in het bijzonder mijn knie nam mij dit niet in dank af. En dus zit ik wéér op de bank. Met 22 september in het vooruitzicht.

Thanks hè!
Want op 22 september loop ik de Dam tot Dam weer, maar deze keer voor het echie. Als extra boomstam achter de deur vonden mijn collega’s het een goed idee om mij een blog te laten bijhouden. Zo zou ik wel regelmatig moeten lopen! En zo beland ik zonder enig blogtalent achter de computer, om jullie te vermaken met mijn hardloop-struggles. Ik hoop dat jullie er enigszins om kunnen lachen. En dat jullie mij een beetje aanmoedigen en zo nu en dan een schop onder mijn hol geven op weg naar de Dam tot Dam!

Wil je ook meelopen met de Dam tot Damloop? VIVA heeft eigen teams voor zowel de 4 EM Ladies Damloop als de 10 EM. Geef je snel op via dit formulier, want vol = vol! Degenen die uiteindelijk meelopen, krijgen een hardloopshirt en een goodiebag.

Volg Nienke (@n1enke), Nikky (@nikjenikkes) en Marieke (@brouwertje) de komende weken in de aanloop naar de Dam tot Damloop op VIVA.nl/damloop en op Facebook.com/VIVAsportief. Hier vind je ook trainingsschema’s.