Boswandeling met je kinderen

geroosterde venkel

Ga dan eens lekker naar buiten. Neem de kinderen mee en geniet van allerlei mooie plekjes in de natuur.

Kinderwandeling Staatsbosbeheer
Vind je kind het leuk om samen op pad te gaan? Staatsbosbeheer heeft enkele routes voor kinderen, waar zij onderweg van alles kunnen bekijken. Wilde dieren, een gesprek met een boswachter of een speurtocht in de natuur, allerlei tips om te doen met de kinderen.

Vind je kind het vele lopen saai en is hij het snel zat? Zorg dan voor goede tussenpauzes en neem een klein fietsje of rolschaatsen mee om de wandeling te bevorderen.

Op pad met Wouter de kabouter
Hij heeft een rood puntmutsje op en kan jou onderweg alles vertellen over de groei van de bomen en hoe belangrijk het bos is. Ook kan je leuke spelletjes met hem spelen. Zoek hem snel op in het bos, want hij maakt elke wandeling bijzonder!

Spring als een kikker
Zin in een tocht waarbij je allerlei dieren van dichtbij ziet en het zelf na kan doen? Loop dan samen met je kinderen als een eend of spring net zo hoog als een kikker tijdens een dierenontdektocht. Ga op zoek naar een vogelnest of bekijk met een microscoop kleine beestjes. De medewerkers van Staatsbosbeheer vertellen je precies wat je nu ziet.

Kijk voor meer info op de site van Staatsbosbeheer. Ook voor verjaardagsfeestjes!