Buiten spelen helpt tegen ADHD

geroosterde venkel

De onderlinge verhouding tussen ADHD en voeding is duidelijk: uit recente studie blijkt dat bij 64 procent van de kinderen de symptomen van ADHD zou kunnen worden genezen via de voeding. Zo werd bekend dat salicylaten (een bestrijdingsmiddel toegevoegd aan een aantal voedselplanten), additieven, zoals sulfieten, en kunstmatige zoetstoffen grote problemen kunnen veroorzaken bij gevoelige kinderen. Nu blijkt dat ook buitenlucht een positieve impact heeft op kinderen met ADHD.

Groene omgeving
Onderzoekers die meer dan 400 kinderen met ADHD volgden, hebben een verband gevonden tussen buiten spelen en de aandoening. De kids die regelmatig buiten spelen in een omgeving waar veel groen is, hebben een mildere versie van ADHD dan binnen spelende kinderen. Ook kinderen die in een dichtbebouwde omgeving buiten spelen, hebben dezelfde symptomen als kinderen die binnen spelen.

Ook medicatie
Dit is een positief bewijs van het belang van buiten spelen. Dit wil overigens niet zeggen dat alleen voeding en buiten spelen helpen tegen ADHD. In veel gevallen zal er ook medicatie ingenomen moeten worden. Maar daarnaast kun je dus ook veel zelf doen: gezond eten en lekker veel naar buiten.

Bron: planetgreen.com