‘Krypton’-hoofdrolspeler Cameron Cuffe reageert op discriminatieschandaal Regé-Jean Page

Cameron Cuffe

 Regé-Jean Pege werd in 2018 een hoofdrol geweigerd omdat hij zwart is. Pas jaren later komt dit aan het licht, wat flínk wat stof heeft doen opwaaien. Cameron Cuffe bemachtigde de betreffende rol uiteindelijk en spreekt zich uit over het discriminatieschandaal.

Het betreft Krypton, een sciencefictionserie over de grootvader van Superman, meldt The Hollywood Reporter. DC Films co-voorzitter Geoff Johns beweerde dat de grootvader van de superheld niet kon worden gespeeld door een zwarte acteur. Dit ondanks het feit dat ‘de makers van de show gepassioneerd waren over het houden van niet-traditionele casting’, meldt THR.

Huidskleur

Volgens Geoff Johns zou dit niets met huidskleur te maken hebben. ‘Fans verwachten en hoopten om een type als Henry Cavill in de serie te zien’, luidde de reactie van zijn management. ‘Geoff heeft nooit gezegd dat Superman geen zwarte voorouder kan hebben of niet zwart kan zijn – er zijn al tientallen jaren verschillende versies van Superman in de strips, dus hij doet het en kan divers zijn.’

De tekst gaat verder onder de tweet.

Discriminatie

Inmiddels is Regé-Jean Pege razend populair en hoeft hij waarschijnlijk niet snel meer verlegen om rollen te zitten. Toch schreef hij eerder op Twitter dat de herinnering aan de afwijzing hem nog steeds veel pijn doen. Hij wist destijds dat de rol aan hem voorbij ging wegens zijn huidskleur. ‘De verklaring doet wellicht nog wel meer pijn’, twittert hij.

Reactie Cameron Cuffe

Op Twitter reageert nu ook Cameron Cuffe, de witte acteur die uiteindelijk de hoofdrol bemachtigde op de ophef. ‘Regé is een inspiratie voor mij en duizenden andere kunstenaars’, schrijft hij. ‘Niemand zou het goed moeten vinden om te profiteren van individuen of instellingen die hun medemensen zo onrechtvaardig behandelen. Het is tijd voor verandering.’

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Teenvogue | Beeld: Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.