Say cheese!

Elke week een dag geen vlees eten. Best een opgave als je net als VIVA’s Anouk een burgerjunkie bent. Anouk gaat sinds kort als flexitariër door het leven. Om het wat makkelijker te maken, varieert ze met de schijf van Valess. Deze week vult ze haar broodje met de cheeseburger van Valess. Heb jij zelf ook lekkere tips voor flexitariërs? Deel ze dan met ons! 

Broodje cheeseburger met ovenfriet en sla

Voor 4 personen: 6 grote frietaardappelen of een zak ovenfriet • 4 sesambollen • zak gemengde sla • 2 tomaten • 4 augurken • 2 uien • mosterd • ketchup • peterselie • peper en zout • Valess Cheeseburgers

Schil de aardappelen, was ze en snij er frietjes van. Bak ze ca. 3 minuten in de oven op 140°C en laat ze dan afkoelen. Snij de uitjes, tomaten en augurken in ringen en fruit de uitjes even. Zet de frietjes weer terug in de oven en bak ze op 180°C goudbruin. Bak of gril de cheeseburgers in 4 min gaar. Snij de sesambollen open, beleg ze met sla, een cheeseburger, tomaat, ui en augurk. De finishing touch zit ’m in een klodder mosterd, ketchup en wat peterseliesnippers. Recept: Valess.nl

m1nxf19cnrxkVariatietip: voeg jalopeñopepers toe voor wat extra spice

Tip: Met een knipoog naar de Schijf van vijf helpt de schijf van Valess je om dat dagje zonder vlees extra leuk te maken!

Volg en tip Anouk op Twitter via @VIVA_NL, praat mee onder de #schijfvanvaless en laat ons weten wat jij vanavond naar binnen ‘schijft’.

Meer inspiratie? Probeer ook eens schnitzel met blauwe kaas