Courgettebloemen gevuld met ricotta en munt

geroosterde venkel

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 10 min

Benodigde hoeveelheden per persoon
1 citroen
2 courgettebloemen
1 spaanse rode peper
1 takje BIO munt
30 gr parmezaanse kaas
50 gram ricotta
100 ml BIO fairtrade droge witte wijn
60 gr zelfrijzend bakmeel
1 snufje gemalen nootmuskaat
1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak)
1 snufje zeezout (Sylvain LeDuc)

Bereiding
1. Klop de ricotta los. Voeg de nootmuskaat, parmezaanse kaas, citroenschil, de Spaanse peper en het grootste deel van de munt toe en meng alles door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

2. Beslag; doe het meel met een flinke snuf zout in een mengkom. Giet de witte wijn erbij en klop het tot een dik, glad beslag. Het beslag moet, als je de vinger erin doopt, een mooi laagje achterlaten. Als het te dun is, doe je er wat extra meel bij, als het te dik is wat extra wijn.

3. Vouw de courgettebloemen voorzichtig open, zonder ze van de courgettes los te trekken en trek de meeldraden eruit. Spoel de bloemen af onder de kraan.

4. Schep een theelepel van het ricottamengsel in elke bloem. Druk na het vullen de bloemen voorzichtig dicht en leg ze even aan de kant.

5. Giet een laag van 12 centimeter olie in een grote diepe pan. Verhit tot 180 graden Celcius.

6. Haal de gevulde courgettebloemen één voor één door het beslag en laat ze daarna even uitlekken. laat ze voorzichtig zakken in de hete olie. Doe niet te veel bloemen tegelijk in de pan anders gaat ze aan elkaar plakken. Bak de bloemen goudbruin, haal ze dan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg ze vervolgens op een bord en bestrooi ze royaal met zout en de rest van de Spaanse peper en de munt.

7. Serveer per persoon een halve citroen om erover uit te persen. Serveer de rest van de ricotta op hete crostini.

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.