Crea-mama leeft zich uit op de kinderkamer

geroosterde venkel

Een kamer een nieuwe look geven hoeft geen enorme klus te zijn. Het geheim zit ‘m in de details. Een mooie lamp, een schilderijtje, een vloerkleed, een nieuwe dekbedhoes, een andere kleur, het maakt een enorm verschil.

Kijk eens op jimjam.com voor vrolijke accessoires. De Jimjam happy bedtimes collectie maakt het een feest om naar bed te gaan. Ontwerpster Annie Peutrell zegt hierover: “Ik wilde een collectie ontwerpen om de verbeeldingskracht van kinderen te prikkelen. Als kinderen naar bed gaan, blijven ze meestal nog een poosje wakker. Die ruimte tussen werkelijkheid en droom wil ik tot een wonderlijke ervaring maken.”

Een persoonlijk tintje
Verf een muur in een frisse, knallende kleur. Doordat je het bij 1 muur laat, is het weinig werk en de kamer fleurt er helemaal van op. Als je alle muren zou doen, kan dat juist een benauwend effect hebben.

De geverfde muur kun je extra bijzonder maken. Je kunt deze muur volhangen met ouderwetse, kitscherige fotolijstjes, die je zilver, of in een tint donkerder of lichter dan de kleur op de muur hebt gemaakt. Erg leuk om er foto’s van familie of vriendjes in te doen. Of een kunstwerk van het kind zelf! Heeft je kind een absoluut lievelingsboek? Vergroot dan wat plaatjes daaruit en doe die in de lijstjes.

Eyecatcher
In plaats van een muur te verven, kun je deze ook met opvallend behang beplakken. De rest van de kamer hou je dan wat rustiger.
Gevonden op internet: wonderwand. Kies een plaatje en je krijgt het muurgroot aangeleverd!

Sjablonen en patroonrollers
Sjablonen en patroonrollers zijn niet voor niks uitgevonden: ideaal om een saaie muur, kast of welk oppervlak dan ook op te leuken. Voor een chique kasteeleffect gebruik je zilver- of goudverf en voor een speels effect vrolijke kleurtjes. Wel eerst even oefenen!
Plakplastic biedt ook allerlei opties. Leef je uit met vormen, zoals bloemen, om kastjes en deuren te verfraaien.

Gewone dingen krijgen een andere functie
Grappig: gebruik speelgoedautootjes of speelblokken als kastdeurknop. Investeer dan wel in een goede bevestiging!
De stof van een oude trui van papa of mama voldoet prima voor een heerlijk, vertrouwd aanvoelend knuffel/zitkussen.
In plaats van plankjes kun je vrolijk gekleurde bakjes (bijvoorbeeld vierkante afwasteiltjes) aan de muur hangen. Ideaal voor de voorleesboeken!

Bijzondere verf
Er bestaat tegenwoordig magnetische verf. Dan kun je alles wat je daarmee verft als magneetbord gebruiken om foto’s en tekeningen op te hangen! Ook leuk: glow in the dark verf voor een prachtige sterrenhemel, en natuurlijk schoolbordverf voor een toekomstige meester of juffrouw!

Dus: Handen uit de mouwen, en aan de slag!