Dag luier, hoi zindelijkheid!

geroosterde venkel

Eens komt het moment dat je kleine kindje de overstap zal maken van de luier naar de grote mensen wc. Het trainen van zindelijkheid is moeilijk en het wordt zelfs beweerd dat zindelijkheid niet te trainen valt. Je peuter wordt namelijk pas zindelijk als zijn of haar zenuwstelsel zo is ontwikkeld, dat het de sluitspieren bewust kan aanspannen en loslaten.

Je kunt je kleintje natuurlijk wel begeleiden bij dit zindelijkheidsproces. Speciaal voor dit grote moment in het leven van een peuter, zijn er nu de zindelijkheids trainingsbroekjes ontwikkeld. Het zijn eigenlijk gewoon een “normaal” onderbroekje, maar hebben een bijna onzichtbaar ingenaaid absorptiekruisje. In dit kruisje zitten een aantal onzichtbare absorptielagen die ervoor zorgen dat kleine ongelukjes, die vooral in het begin gebeuren, worden opgenomen.

Voor de jongens is er de stoere boxer en voor de meisjes zijn er zowel een lief broekje, maar ook een cool broekje voor de wat stoerdere meisjes. Het broekje kun je gewoon wassen in de wasmachine.

De onderbroeklijn heeft de naam Toddler gekregen. Het Toddler-broekje is verkrijgbaar via de webshop van Underwunder.nl en vanaf juli ook in Prenatal winkels. Ze zijn in setjes van twee voor € 24,95 verkrijgbaar in de maten 86/92 en 98/102.