De kids tracker

geroosterde venkel

Wanneer je even niet oplet zijn ze verdwenen. Ze zijn vast in de buurt, maar de paniek slaat meteen toe. Herkenbaar? Er is een apparaatje op de markt waarmee dat soort taferelen verleden tijd zijn.

De EUT, een digitale wireless radar, is ontworpen om je kind snel weer op te sporen. Het bestaat uit twee gedeeltes. Een schattig horloge voor je kind en een apparaatje zo groot als een mp3 speler voor de ouders.

Als je kind kwijt is hoef je simpelweg de “find” knop in te drukken. Het apparaatje geeft een signaal af dat sterker wordt wanneer je in de richting van je kind loopt. Net als met het spelletje warm en koud. Op het apparaatje voor de ouders zitten ook nog verschillende ledjes die je vertellen in welke richting je moet lopen.

Een ander veel gekozen, maar duurder, alternatief is nog op het al bekende gps systeem gebaseerd. Denk google earth, maar dan alleen voor de omgeving van je eigen kind. Je kunt zelfs een gebied instellen waar je kind vrij kan bewegen. Een alarm gaat af als zoon- of dochterlief het gebied verlaat. Van te voren moet je eerst het nodige instellen, maar daarna kun je met een druk op de SOS knop elkaar weer terug vinden. Voor meer informatie kijk op kiddostar.nl

Of je kind ook zo blij is met deze oplossing is de vraag, want wie wil er nu niet stiekem op avontuur uitgaan! Maar het is in ieder geval een handig hulpmiddel wanneer je de kids uit het oog bent verloren.