De leukste speeltuinen in Nederland

geroosterde venkel

Dat het goed is voor je kinderen om lekker buiten te spelen weten we, maar wat als het de hele zomer regent? Je wilt ook geen ziek kind thuis hebben. Neem je kinderen mee naar een van de leukste overdekte speeltuinen van Nederland en ga als het mooi weer is naar een leuke buitenspeeltuin!

Schateiland Zeumeren – Binnen
Het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland, dat is SchatEiland Zeumeren in Voorthuizen. De kinderen stappen in de tijdmachine terug naar de Gouden Eeuw, naar de tijd van de zeevaart, piraterij en onbewoonde eilanden. Ze gaan schatgraven, klimmen en klauteren, goud zoeken en de wilde zee bevaren. Kortom, ze beleven de dag van hun leven.

Bij slecht weer spelen de kinderen binnen, bij mooi weer kunnen ze naar buiten.

KidZcity – Binnen
In Utrecht ligt de grootste indoor speeltuin van de Randstad, KidZcity is namelijk 5 km2. Kinderen kunnen er uren spelen in het klimkasteel, de botsauto’s en het doolhof.

Voor ouders is er een leuk restaurant en met mooi weer kun je op het terras genieten van het zonnetje. De speeltuin is hartstikke leuk voor kinderfeestjes. Reserveren is niet nodig.

Het land van Jan Klaassen – Buiten en binnen
Is het stralend weer? Ga dan een dagje naar Het land van Jan Klaassen in Braamt. Deze enorme buitenspeeltuin is een waar speelwalhalla voor kinderen. Ze kunnen meedoen aan de springkussensurvival, een ritje maken in de kaboutertrein, scheuren in een zweefauto en griezelen in het spookhuis. Spannend!

Begint het te regenen? Neem de kids dan mee naar binnen, waar zich nog een speelhal bevindt met een klimwand, glijbanen, doolhof en nog een spookhuis! En wat zou Het land van Jan Klaassen zijn zonder echte poppenkast!?

Speelpark klein Zwitserland – Buiten
Zijn jouw kinderen gek op survivallen, neem ze dan mee naar Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen. Kleuters spelen in Kleuterland en avonturiers bouwen hutten in het Avonturenland, schommelen op de hoogste schommel van Nederland en glijden van de langste buisglijbaan van Europa!

Kinderen kunnen er zelfs midgetgolfen op de Golf Rush midgetgolfbaan en is het echt warm, dan biedt het zwembad verkoeling. Speelpark Klein Zwitersland biedt een van de leukste dagjes uit voor kleine en grote kinderen.

Speelstad Oranje – Binnen
Speelstad Oranje is geen speeltuin meer; dit is een waar pretpark! Een achtbaan, piratenschip, botsbootjes en flying cars, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in dit park in Drenthe. Wedden dat die kleintjes met open mond en grote ogen om zich heen staan te kijken.

Zijn de kinderen na een dag nog lang niet uitgekeken op alle attracties, boek dan een nachtje in vakantiepark Het Pipodorp à Oranje, je hebt dan onbeperkt toegang tot het attractiepark en tot zwemparadijs De Bonte Wever in Assen!