De Netflix-film ‘Tall Girl’ is nu uit en levert aardig wat kritiek op

Netflix bracht deze maand een nieuwe film online: Tall Girl. De titel gaf het waarschijnlijk al weg: de film gaat over een heel lang meisje. Tenminste, dat is het idee. Maar kijkers zijn het hier niet helemaal mee eens en uiten kritiek via Twitter.

Kritiek op kritiek

Al voor de release van deze film kreeg Tall Girl veel kritiek over zich heen. De ‘lange’ hoofdrolspeelster heeft het in de film namelijk moeilijk met haar lengte en de bijhorende pesterijen. Tegenstanders uiten kritiek op het feit dat de film zou suggereren dat een dunne, witte en rijke tiener hier zogenaamd te maken krijgt met vreselijke discriminatie. Deze kritiek kreeg vervolgens weer boze reacties omdat deze negatieve reacties op hun beurt dus weer suggereren dat lange meisjes niet gepest zouden kunnen worden.

Goed… heel wat kritiek dus, en dat nog voordat de film überhaupt te zien was. Maar nu is de film dus te zien, en dat riep weer een ander soort negatieve reacties op.

‘Klein’ detail

De makers van de film hebben volgens kijkers een ‘klein’ detail fout. Jodi, de hoofdrolspeelster, is in de film namelijk 6’1, oftewel 1,85 cm lang. En ja, dat is groot, maar niet zo groot als de film suggereert. In bijna ieder shot lijkt Jodi (volgens de kijkers) een gigantische reus. Alle andere karakters in de film zijn minstens een kop kleiner en zouden dus allemaal zo’n 1,55 centimeter moeten zijn. Niet héél logisch, toch? Volgens de kijkers in ieder geval niet.

Zelf oordelen? Bekijk hieronder de trailer:

Kritiek

Kijkers vinden dus dat de filmmakers een beetje overdreven hebben. En dat leverde aardig wat (grappige) reacties op.

(De tekst gaat verder onder de Tweets)