Deze reisapps wil je op je telefoon hebben als je op vakantie gaat

Reis jij nog steeds met een lonely planet of een andere reisgids onder je arm? Da’s leuk, voor het gevoel, maar totaal niet praktisch meer. Want hoe minder zwaar je tas, hoe blijer jij over straat zwiert. En wat weegt er nou minder dan een app? Juist. Daarom zetten wij de apps voor je op een rijtje die je anno nu echt op je telefoon moet hebben als je op vakantie gaat.

 1. Google translate
  Je hebt de site vast al eens gebruikt om iets te vertalen. Het handige van Google translate is dat het geen probleem is om een hele zin te vertalen. Als je de app op je telefoon zet kun je de taal van het land (of landen) waar je naar toe gaat alvast downloaden zodat je ‘m ook kunt gebruiken als je geen internet hebt. Heb je wel internet? Dan kun je de app ook gewoon dingen voor je laten uitspreken. En dát doet de Lonely Planet niet voor je.
 2. Tripadvisor
  Deze app bundelt de ongezouten mening van mensen. Dus hoe mooi is het hotel nou echt? Welke bezienswaardigheid moet je vóóral links laten liggen, en waar eet je het lekkerst. Met deze app weet je het.
 3. Maps.me
  Het is zoiets als Google Maps, maar deze app kun je ook offline gebruiken, en dat wil je natuurlijk als je in the middle of nowhere (help!) staat. Leuk detail is dat iedereen beschrijvingen toe kan voegen over te bezoeken spots.
 4. SOS Help me
  Deze app wíl je niet gebruiken, maar is verdomde handig als je ‘m nodig hebt. Want weet jij het alarmnummer van het land waar je heen gaat? Zeker weten? Misschien toch even downloaden dus.
 5. XE currency
  Wat kost dat? Op vakantie zijn de meesten van ons constant aan het omrekenen. Deze app doet dat voor je met de huidige wisselkoers. Handig!
 6. Meetup of couch surfing
  Deze app helpt je in contact te komen met de lokale bevolking. Je vindt er evenementen in de buurt, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een rondleiding regelen van een local, en die kent natuurlijk toch de leukste plekjes.
 7. Google photo’s
  Irritááánt. Je maakt voor je gevoel drie foto’s en je telefoon geeft alweer aan vol te zijn. Via Google photo’s upload je je foto’s naar de cloud, waarop je ook vanaf andere apparaten kunt inloggen. Dus telefoon gejat? Da’s kut, maar dan heb je in ieder geval de foto’s nog.
Bron: Metro | Beeld: iStock

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.