Dit mondkapjes-accessoire maakt van je mondkap een hip mode-item

In Nederland is een mondkapje dragen niet overal verplicht. Feit is wel dat je ‘m nodig hebt zodra je met het openbaar vervoer reist. Ook op lokaal niveau kunnen burgemeesters toch een mondkapjesplicht invoeren. Als je halve gezicht bedekt is, wil je er toch een beetje gezellig bij lopen. 

We zagen al ontelbaar veel soorten mondkapjes voorbijkomen in alle kleuren van de regenboog en iedere denkbare print. Als je alleen een licht chaotische inborst hebt, kan het maar zo zijn dat je dat ding om de haverklap kwijt bent. Daar hebben creatievelingen nu iets op bedacht wat er nog hip uit ziet ook.

Mondkapjes-accessoire

Namelijk: een koord dat je aan het mondkapje bevestigt. Het kan verkeren: vorig jaar zomer hingen we massaal onze zonnebrillen aan zo’n koord, dit jaar dus een mondkapje. De koordjes komen in vele gedaantes. We zien ze met gouden kettingen, parels en vrolijk gekleurde kralen. Hang ‘m om als je de trein of de bus pakt en je mondkap nooit meer.

Ben je een handige Harry? Dan knutsel je zo’n koord natuurlijk zelf. Daar zin in noch tijd voor? Dan kun je ‘m natuurlijk ook gewoon online kopen. Bijvoorbeeld deze met parels of deze met een grove ketting.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: Instagram, iStock
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen.