Doormodderen in de Februariloop

februariloop

Afgelopen zaterdag heb ik meegedaan aan de Februariloop. Dit was een run van 5,2 kilometer door Hoekelum, een bos in Bennekom. Ook kon je de 2 km, 10 km of 21,1 km lopen en er was een kidsrun. Ik heb voor de 5 km gekozen, omdat dit een mooie training was voor de 10 km tijdens de CPC-loop in maart.

Ik had al de hele week zin in deze wedstrijd, behalve op de dag zelf. De twijfel sloeg toe en het weer zat ook niet echt mee. En daarbij kwam dat ik wist dat ik door een bos moest rennen. Regen + zand = modder. Maar ik heb deze gedachten gewoon genegeerd en ben gegaan. Voordat ik het wist stond ik in het startvak en begonnen we af te tellen. Terwijl ik nog bij 5 was, was de presentator al klaar met en was het tijd om te gaan.

Kilometer 1:
Hee, ik merk helemaal niks van de modder. Dit pad is lekker verhard en hier kan ik iets harder lopen dan ik normaal loop tijdens mijn trainingen. Lekker!

Kilometer 2:
Oei, de beruchte helling zit in deze kilometer. Er lijkt geen einde aan te komen. Maar de helling is niet steil genoeg om mijn snelheid naar beneden te krijgen. Als het zo doorgaat loop ik hier nog een PR (personal record).

Kilometer 3:
Te vroeg gejuicht. Deze kilometer ging recht over een onverhard pad. En dat betekent modder. Om me heen gleden mensen met bosjes uit. Hier heb ik dus voorzichtig gedaan en alleen een beetje gejogd. Wilde niet onder de modder over de finish komen.

Kilometer 4:
De modderpaden zijn opgehouden. Ik kan weer snelheid maken! Ook hier gingen we van de helling af, dus kon ik even lekker hard lopen. Dit was dan ook mijn snelste kilometer.

Kilometer 5 en-een-beetje:
Mijn hoofd roept steeds: ik kan niet meer! Maar mijn benen trekken zich hier helemaal niks van aan en blijven gewoon rennen. Gelukkig maar. Als ik om de hoek kom zie ik de finish al liggen. Mijn hoofd ziet het en ook mijn benen hebben het door. Opeens beginnen ze te sprinten en binnen 10 seconden ben ik gefinished. Hoe dit gebeurde weet ik nog steeds niet, maar ik ben er superblij mee!

Ik heb mijn doelen gehaald voor deze wedstrijd. Die waren: alles aan één stuk lopen en binnen de 32 minuten finishen. Nailed it. Zelfs in de regen en met de modder. Al met al dus echt een topwedstrijd gehad!

© beeld: Shutterstock