Dit houdt zanger Dotan Harpenau ’s nachts wakker

Zanger Dotan Harpenau (27) ken je van de waanzinnig mooie single Fall, afkomstig van zijn nieuwe plaat 7 Layers. Wat spookt-ie uit in de nachtelijke uurtjes?

Waar lig je wakker van?
“Ik ben heel onhandig en dat zorgt voor genânte situaties. Zo stootte ik bij mijn eerste optreden in Paradiso bij opkomst meteen de hele geluidsset om. Een domino-effect. Het duurde best lang voordat de geluidsman alles weer op de rails had. Dan sta je daar rock-’n-roll te zijn. De nacht voor een optreden heb ik zulke nachtmerries. En dat ik zeg: ‘Hoi Eindhoven’, maar dan in Amsterdam blijk te staan. Ook ben ik altijd bang dat ik heel ongepaste dingen zeg op het podium. Maar hé, het went! En de lol in het spelen, dat mensen meezingen of speciaal voor jou zijn gekomen, is vele malen groter dan mijn faalangst.”

Wat is je ochtendritueel?
“Wakker worden doe ik snoozend. Ik ben een ongelooflijke fan van de snooze-functie. Het idee dat je in bed ligt, er eigenlijk uit moet, maar dat niet doet: zalig. Beetje kloten met mijn telefoon, Twitter en Facebook checken, het nieuws langs. Lekker hoor.”

Wie is je grootste liefde?
“Ik heb nog nooit het gevoel gehad een grote liefde te hebben gevonden. Ik word soms moe van mensen die maar blijven vragen of ik nu al eens ga settelen met kinderen erbij, want dat hoort bij deze leeftijd, hè. Maar ik ben happy in mijn eentje, ik vind het relaxed. En het is ook niet zo makkelijk om met mij een relatie te hebben. Ik kan zomaar midden in de nacht naar de studio vertrekken omdat ik per se een nummer wil opnemen dat in mijn hoofd zit. Ik zit graag in mijn eigen ei, haha.”

Meer slaapkamerbiechten van Dotan lezen? Lees VIVA 18, tot 29 april in de winkel.

Bron: VIVA 18
Beeld: Anke van der meer