Je bent een échte huismus als je deze 12 dingen in huis hebt

De één houdt ervan om altijd onder de mensen te zijn, terwijl de ander het liefst met een deken op de bank kruipt. We zijn allemaal wel eens liever thuis dan uit. Toch, huismus?

Als jij 10 van de 12 in huis hebt liggen, dan ben je officieel verklaard tot huismus.

 1. Een lekker warm dekentje. Als jij je serie aan het kijken bent, kan een lekker warm fleece dekentje niet missen. Bovendien vind jij het super fijn om er altijd warmpjes bij te zitten.
 2. Een badjas. Na het douchen, na het opstaan of gewoon na het thuiskomen van werk. Een badjas is gewoon lekker om aan te hebben. Het is eigenlijk een dekentje, maar dan met mouwen. Héérlijk!
 3. Een kruik. Vooral als de koude dagen komen, is jouw kruik onmisbaar. Maar eigenlijk gebruik jij ‘m als huismus altijd! Je bed opwarmen met een kruik voordat je erin gaat of even je voeten opwarmen. Jij en je kruik zijn best friends.
 4. Een haarhanddoek. Nope, daarmee bedoelen we geen ‘normale’ handdoek. Dit is een echte speciale handdoek voor je haar. Want ja, niemand vindt het fijn als die koude lokken tegen je warme rug aan spetteren.
 5. Pantoffels. Voordat jij helemaal gaat klaarzitten voor je serie, geef je je schoenen een gooi en verruil je deze voor een paar heerlijke warme pantoffels.
 6. Een eigen mok. Het maakt niet uit hoeveel mokken en glazen er in de keuken staan, jij hebt je eigen mok en niemand mag ‘m zomaar gebruiken. Jij en je mok voor een kop kamillethee zijn samen één, pinky promise.
 7. Een huispak. Je herkent het vast wel. Als jij thuiskomt gooi je je bh uit en spring je meteen in die foute onesie, pyjama of huispak. Jij hebt een hele lade vol met comfy kleding, zo zit jij er altijd fijn en warmpjes bij.
 8. Een extra deken op je bed. Tja, het is gewoon zo comfi. That’s it.
 9. Een paar wollen sokken. Yup, die lelijke oma sokken bedoelen we. Maar jij bent number 1 fan en hebt er ook heel wat in voorraad. Ze zitten super comfi en zijn ontzettend warm, wat willen we nog meer?
 10. Een Netflix- account. Als huismus ben je ontzettend vaak thuis, duh! Om die tijd goed te besteden, heb jij zeker weten een Netflix account. Een filmpje en een serie, jij kan er niet genoeg van krijgen.
 11. Een paar oordopjes. Met meerdere mensen wonen is soms een uitdaging. Zo heeft je broertje zijn televisie hard staan of zingt je moeder tijdens het koken: super irritant. Maar jij, huismus, bent overal op voorbereid en kijkt je serie verder met een paar oordopjes.
 12. Een thermoskan. Thee is heerlijk, maar het is super vervelend om iedere keer heen en weer te lopen naar de keuken om je glas bij te vullen. Daarom heb jij bij een middagje bingewatchen altijd je thermoskan paraat.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Beeld: iStock