Zo bespaar je geld terwijl je autorijdt

Steeds vaker zie je ze staan: elektrische auto’s. Zou jij ook wel in een elektrische bak naar je werk willen scheuren? Of twijfel je nog? Hieronder vind je de vijf belangrijkste voordelen.

1. Rijdt lekkerder
Een elektrische auto rijdt stil en comfortabel. Dankzij de soepele motor trekt ie ook erg snel op. Ideaal dus voor wedstrijdjes bij het stoplicht. Daarnaast stoot een elektrische auto geen stikstofoxiden en fijnstof uit, waardoor je minimaal de lokale lucht vervuilt.

2. Rijdt voordeliger
Met een elektrische auto bespaar je flink op brandstofkosten. Een kWh is namelijk veel goedkoper dan een liter benzine. Bovendien heeft een elektrische auto niet zulke dure onderhoudsbeurten nodig als een gewone auto.

3. Fiscaal voordelig
Goed nieuws: tot 2016 wordt over de aanschaf van een volledig elektrische auto geen aanschafbelasting en geen wegenbelasting gerekend. Zakelijk rijders beperken hun bijtellingpercentage tot 4 of 7 procent. Dat laatste percentage, dat geldt voor hybride stekkerauto’s, gaat vanaf 2016 dan wel omhoog (naar 15%) maar is nog steeds lager dan 18%, 22% of 25% voor gewone auto’s. Dus waar wacht je nog op?

4. Rijdt duurzamer
Rijden op stroom is dankzij de veel lagere CO2-uitstoot beter voor het milieu. Volgens onderzoeksinstituut TNO zorgt elke elektrisch gereden kilometer voor 30 tot 40 procent minder CO2-uitstoot. Als de stroom ook nog eens duurzaam wordt opgewekt, is elektrisch rijden natuurlijk nog veel duurzamer.

5. Opladen is supereasy
Er komen steeds meer openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s. Kabel aansluiten en klaar is kees. Als de accu vol is, stopt het laden automatisch.

Nuon maakt het makkelijk om thuis veilig, eenvoudig en duurzaam de elektrische auto op te laden. Meer weten? Kijk dan op Nuon.nl.

Maar er is meer…

Naast elektrisch rijden zijn er nog veel meer mogelijkheden om duurzamer te leven. Een van die mogelijkheden is de duurzame stroom van Nuon Groen uit Nederland. Deze groene stroom wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen, zoals wind en water en is honderd procent vrij van CO2-uitstoot. Maar je kunt ook eigen duurzame energie opwekken, door bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak. Als je zo  meer stroom opwekt dan je verbruikt, kan je die stroom terugleveren aan het net. Met Nuon Groen met Zonbonus krijg je naast groene stroom, voor elke teruggeleverde kilowattuur stroom een bonus van twee cent bovenop de gebruikelijke vergoeding. Dus laat die zon maar schijnen!