En het winnende idee is…

Jullie konden het al eerder lezen: FBTO was op zoek naar hét verzekeringsidee waarmee zij hun klanten nog beter van dienst kunnen zijn op het gebied van mobiliteit. Zij vroegen: wat helpt jou en anderen in het dagelijks verkeer? De winnende inzending wordt door FBTO gerealiseerd. Ook op Viva riepen we op om jouw cases te delen. Er werd volop gereageerd op Onderling.nl, het online cocreatie-platform van FBTO. Hier stroomden de goede ideeën en voorstellen binnen. Uiteindelijk zijn er vijf ideeën genomineerd door een deskundige jury en mochten leden van Onderling.nl kiezen wie er als winnaar uit de bus rolde.

En de winnaar is…
Het idee van deelnemer Frank Smeets uit Veldhoven werd het beste bevonden en kreeg de meeste stemmen. Zijn suggestie? De flexibele motorverzekering ‘Motorverzekering Aan en Uit!’. Frank licht zijn winnende idee toe: “Ik bezit zelf een motor als hobby en rij af en toe. Bijvoorbeeld als het mooi weer is. Dat is misschien maximaal 20 dagen per jaar, terwijl ik voor 365 dagen betaal. Zo ben ik op het idee gekomen van  het aan- en uitzetten van de motorverzekering. Ik denk dat er bij collega-motorrijders veel behoefte is aan zo’n verzekering.”

FBTO toetst nu zijn idee op haalbaarheid. De komende maanden wordt de verzekering uitgewerkt en naar verwachting kan iedereen vanaf lente 2014 gebruik maken van de verzekering. Maar ook andere goede inzendingen zijn bekeken en worden wellicht gerealiseerd.

Deel je case
Heb je alsnog een supergoed idee voor een verzekering of product dat volgens jou wel uitgewerkt kan worden door FBTO? Meld je aan en deel het op Onderling.nl. Daar kan je ook terecht voor advies over concrete cases rondom het uitkeren van claims bij de verzekering. Het voordragen van cases gebeurt door leden, klanten van FBTO of door FBTO zelf. Beslist de community dat uitkering gewenst is, dan voert FBTO het advies door. Meer weten? In dit filmpje wordt alles uitgelegd.

Beeld: thinkstock