Erop uit in de voorjaarsvakantie

geroosterde venkel

De voorjaarsvakantie komt eraan en in plaats van een hele week thuis te zitten met de kinderen, is het leuk om iets met elkaar te ondernemen. In het hele land vind je genoeg uitjes en activiteiten waar je met het hele gezin het grootste plezier zult beleven. Wij zetten er een paar voor je op een rij.

Kinderboekenmuseum
Van 19 februari t/m 2 maart staat het Kinderboekenmuseum in Den Haag in het teken van theater. Er worden leuke voorstellingen gespeeld, maar nog leuker is dat de kinderen ook zelf theater mogen maken! Samen met een docent zetten ze in een handomdraai een heuse voorstelling in elkaar, die daarna meteen opgevoerd wordt.

Voor een overzicht van de voorstellingen en meer informatie kun je terecht op de website.

De musical Droomvlucht
Met Eurosparen van Optimel kun jij met je kinderen naar de musical Droomvlucht in Theater de Efteling. De musical vertelt het wonderlijke verhaal van het meisje Lila, dat zich vergeten voelt in het drukke bestaan van haar ouders. Wanneer Lila bij haar oma logeert, start een betoverende reis naar een wereld die alleen in dromen kan bestaan. Een sprookjesachtig avontuur waaruit je niet meer wilt ontwaken, waarin elfen en trollen echt bestaan en waar dromen werkelijkheid worden zolang je er in durft te geloven.

Bekijk alvast de trailer om in de stemming te komen en bezoek voor meer informatie de website van Optimel. De laatste voorstelling is op zondag 1 april 2012.

Weg met de kids
Op de website Wegmetdekids.nl vind je allerlei geweldige uitjes die je met je kinderen kunt ondernemen. Ze zijn per provincie gesorteerd, waardoor je makkelijk iets vindt wat bij jou in de buurt is. Denk in Noord-Holland bijvoorbeeld eens aan de Klimhal in Amsterdam of een speurtocht in het Rembrandthuis. In Utrecht laat je je kinderen een natuurfotoworkshop volgen of breng je een bezoekje aan de KidsKartingSchool!

Indoor speeltuinen
Zeker als het buiten koud en nat is, zijn indoor speeltuinen een feest voor kinderen. Ze zullen zich er optimaal vermaken en aan het eind van de dag doodmoe maar tevreden in slaap vallen. Je vindt de speeltuinen door het hele land. Kijk op de website indoorspelen.com voor een overzicht!

Wintersport
Ga je wintersporten met kinderen? Dan is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op de reis, de locatie en de kinderwinterkleding. Op de website Peuteren.nl is een heel handig artikel te vinden vol tips en tricks.

Ski ze!