Fabulous na je zwangerschap net als de celebs

geroosterde venkel

Is het moederschap echt zo makkelijk voor de rich & famous? Deels is het antwoord natuurlijk: Ja. De rich & famous hebben de beschikking over busladingen personeel, in de vorm van kindermeisjes, schoonmakers, koks, personal trainers enz. en veel geld om het uitgelubberde velletje snel weer strak te trekken en hangende borsten te liften. Terwijl de net bevallen “gewone” mama worstelt om haar leven, lijf en hoofd op orde te krijgen tussen de gebroken nachten door, heeft de celeb mama alle luxe om weer lekker tot zichzelf te komen.

Maar toch, luxe of niet, het leven als jonge moeder is niet alleen maar makkelijk. Zelfs celeb mama’s zullen zo hun moeilijke momenten hebben, al krijgen wij dat niet snel te zien. Als zij stralend, mooi en slank komen opdagen voor een event is daar wel een heel leger stylisten, visagisten, ontwerpers en adviseurs aan vooraf gegaan. Bovendien hebben deze mama’s een talent voor acteren, dus kunnen ze prima doen alsof alles over rozen gaat. Wie weet wat voor rotnacht zij achter de rug hebben!

Toch hebben we eens even goed naar de stralende celebmama’s gekeken en enkele geheimen om er goed uit te zien ontrafeld. Dit kun jij ook!

Celebmama’s nemen tijd voor zichzelf
Waarschijnlijk hebben celebmama’s er geen moeite mee om tijd voor zichzelf vrij te maken omdat ze een heel leger gediplomeerde nanny’s op standby hebben staan. Jij hebt dat legertje waarschijnlijk niet, maar er is vast iemand in jouw buurt die de zorg voor je kind op zich kan nemen, zodat jij iets voor jezelf kunt gaan doen. En heel belangrijk: je mag echt wel tijd aan jezelf besteden! Geef jezelf toestemming en geniet van je vrije uurtjes. Als jij je lekker voelt, voelt je kind zich ook lekker!

Celebmama’s nemen sporten heel serieus
Celebmama’s moeten er koste wat kost goed uitzien, dus sporten is voor hen een levensnoodzaak. En ja, ze kunnen mensen betalen om hen te motiveren, maar uiteindelijk moeten ze het toch zelf doen. Net als jij! Zorg dus voor een motiverende omgeving en dwing jezelf om het toch te doen. Je hoeft je echt niet dagelijks in het zweet te werken in de sportschool, maar één of twee keer per week moet toch lukken. Probeer ook eens vaker te fietsen of te wandelen. Dat is ook sporten! Ook tijdens je zwangerschap is het belangrijk om te blijven bewegen. Voor zover dat gaat natuurlijk.

Celebmama’s proppen zich vol met gezond eten
Je hoeft natuurlijk geen professionele diëtist in dienst te nemen om te weten dat fruit beter voor je is dan een pak koekjes. Als je tijdens je zwangerschap al begint met gezond eten, is het ook na je zwangerschap makkelijker vol te houden. Strikt lijnen als je borstvoeding geeft is niet zo’n goed idee, maar gezond eten natuurlijk wel. Voortaan dus een zak worteltjes in plaats van een zak chips en een kopje kruidenthee in plaats van cola. Lekker!

Celebmama’s kleden zich goed
Waarschijnlijk hoef jij niet zo heel vaak over de rode loper te lopen, dus je hoeft je voorlopig niet in een strakke galajurk te proppen. Maar het is wel een goed idee om een aantal mooie en goed zittende basiskledingstukken in je kast te hebben. Zo zie jij er op een doordeweekse dag toch fabulous uit. Leuke accessoires hoeven niet duur te zijn en fleuren je helemaal op. En: als je er goed uitziet, voel je je ook goed!