Fast&fabulous kerstmenu

geroosterde venkel

Wijnlijst hier, restaurantlijst daar… de culi-lijstjes vliegen ons om de oren dezer dagen. Iedereen ziet er kerstbrood in! Maar een lijstje helemaal naar mijn goesting zijn het 101 fast&fabulous show stoppers in de nieuwst Elle Eten.

Maar liefst 101 receptideeën waarmee je moeiteloos een stressvrij kerstmenu op tafel zet. Van voor hapjes en voorafjes tot hoofdgerechten, bijgerechten en heerlijk zoet voor toe. Kerst was nog nooit zo simpel & succesvol!

Zo zijn er voor toe deze whiskeybonbons van nummer 99. Fabulous!

Als je het schaaltje met een stuk bakpapier bekleed, haal je de bonbons makkerlijk in één keer er uit en is het helemaal een fluitje van een cent!

Whiskeybonbons

200 g pure chocolade
50 g boter
2 el slagroom
2 el Ierse whiskey
cacaopoeder om te bestrooien

Smelt de chocolade au bain marie (= in een kom boven een pan met heet water, laat de kom de pan niet raken). Meng er de boter, slagroom en whiskey door. Laat de chocolade in een schaaltje in de koelkast opstijven. Bestrooi de bovenkant met cacao en snij de chocolade in blokjes.

Ook leuk om mee te nemen als je deze kerst bij familie of vrienden aanschuift!