Favoriete familiefilm? Ice Age!

Familiefilms zijn hot, blijkt uit de vele reacties die we kregen op de enquête. Belangrijkste conclusie: 44% kijkt met het gezin het liefst naar tekenfilms à la The Smurfs 2, Happy Feet en Ice Age, dé absolute familiefavoriet onder viva.nl-bezoekers. Met 37% waren ook fantasyfilms – zoals Night at the Museum – erg geliefd.

Met je gezin naar films kijken, is sowieso een populaire bezigheid: 41% doet het een paar keer per maand, 38% één keer per week en 21% minstens twee keer per week. Qua filmkeuze zijn de meeste gezinnen voor absolute democratie: maar liefst 75% beslist samen naar welke film wordt gekeken. Bij 9% krijgen de kids de zeggenschap over de afstandsbediening, terwijl bij 16% ma en pa de knoop doorhakken. Dat onze kids bij een familiefilm vooral lachen, fun hebben én zich ontspannen, vindt 63% het allerbelangrijkste. Al wil 23% liefst dat het gezellig is en heeft 14% graag dat het nageslacht er ook nog iets van leert. Favoriete acteur tijdens een gezellige family get together is voor 47% Ben Stiller, maar Jennifer Aniston mag er met 33% van de stemmen ook zijn. Toch staan in de VIVA-familiefilm top 5 vooral tekenfilms bovenaan:

  1. Ice Age
  2. Happy Feet
  3. The Smurfs 2
  4. Night at the Museum
  5. Monsters Inc.

Zin gekregen in meer familiefun? Met Alles-in-1 van Ziggo wordt het bestellen van films voor het hele gezin kinderspel. Je haalt ze namelijk eenvoudig met je afstandsbediening  On Demand in huis en bekijkt ze wanneer het jullie allemaal uitkomt! Surf naar ziggo.nl/alles-in-1 en ontdek snel hoe je al je favoriete familiefilms in huis haalt.

Beeld: thinkstock