Het fitnessgeheim van de celebs: ballet

geroosterde venkel

Miranda Kerr ging je voor! Zij volgde een rits aan balletlesjes om in shape te blijven en ook Mick Jagger zweert erbij. Na hoela hoop-en de nieuwste fitnessrage in Hollywood: ballet.

Ballet maakt je sterk en lenig. Na een tijdje vliegen de overtollige kilootjes er razendsnel af, schijnt.

 

 

 

 

De Amerikaanse Esther Kufrin verhuisde naar Engeland en kwam daar tot de ontdekking dat er no such thing bestond als balletachtige sportlessen. Over deze nieuwe sporttrend zegt zij: “Als je gedurende een maand drie lessen per week volgt, zul je snel resultaten zien en centimeters kwijtspelen. Ook maakt het je armen gespierder, zal je jeans beter passen, worden je billen en buik strakker en lijken je benen langer en slanker omdat we de spieren rekken.”

 

Maar wat moet je nou precies verwachten van zo’n intensief uurtje balletten? Komt ie: de oefeningen zijn gebaseerd op poses en rek- en strekoefeningen uit het ballet. Het zijn kleine ritmische bewegingen die de spieren een intense workout geven. In een les van zestig minuten begin je de eerste tien minuten met het opwarmen van de spieren en concentreer je je volledig op het bovenlichaam. Na het eerst klasje ben je ongetwijfeld stijf en doen je spieren pijn. Je gebruikt bij balletoefeningen namelijk spieren die je niet elke dag gebruikt.

 

Victoria’s Secret model Miranda Kerr is al groot fan en bezoekt regelmatig de balletstudio van Andie Hecker in LA om in vorm te blijven.

 

Klinkt het goed, zo’n lesje ballet? In Nederland zijn we nog niet bekend met deze fitness vorm van ballet, maar dat zal vast niet lang meer duren!

 

Bron: Daily Express