Gebakken coquille met cantharel en pompoencrème

geroosterde venkel

Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 20 min

Benodigde hoeveelheden per persoon
35 gr cantharellen
1/6 butternut pompoen
2 coquilles
25 gr parmezaanse kaas
1 el creme fraiche (Isigny AOC)
1 el BIO olijfolie
1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak)
1 snufje keukenzout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 160°C.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de blokjes in een pan met water gaar. Pureer de pompoenblokjes vervolgens in de blender. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.

2. Bedek een bakplaat met bakpapier, en schep hierop kleine hoopjes geraspte parmezaanse kaas. Houd voldoende afstand tussen de hoopjes kaas, zodat deze niet samensmelten. Plet de hoopjes met een lepel en bak er in 5 minuten chips van in de voorverwarmde oven.

3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak daarin de coquilles 1-2 minuten per kant. Snijd ze vervolgens in tweeën en breng ze op smaak met peper en zout.


4. Was, snijd en bak de cantharel en voeg naar smaak peper en zout toe.


5. Verdeel de pompoen crème over de borden, en verdeel hierop de cantharel en coquilles.
Besprenkel het geheel met wat olie en steek er wat parmezaanse kaaschips tussen.

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.