Geef een vrouwencondoom cadeau

Een gebreide trui van je oma, badparels van je schoonmoeder (terwijl je geen bad hebt) of een boeketroman van je broer: vaak krijg je met kerst een cadeau waar je niet op zit te wachten. Net als 52,3% van de Nederlanders. Toch laten we onze afschuw niet blijken. 60,8% faket alsof ze er heel blij mee is!

Geef toe: het is soms ook best lastig om iets te kopen voor iemand die alles al heeft. Daarom biedt Oxfam Novib Pakt Uit meer dan 35 originele cadeaus aan. Deze cadeaus, zoals een geit, een opleiding tot vroedvrouw of een vrouwencondoom, bieden mensen in ontwikkelingslanden een betere toekomst. Geef je een cadeau via Oxfam Novib, dan weet je zeker dat je er iemand heel erg blij mee maakt! En dat is met onnodige kerstcadeaus nog wel eens de vraag…

Hoe werkt het? In de webwinkel van Oxfam Novib zijn meer dan 35 originele cadeaus vanaf 7 euro verkrijgbaar. Als je bijvoorbeeld het vrouwencondoom in je winkelmandje stopt, wordt dit gegeven aan een vrouw in een ontwikkelingsland die dit goed kan gebruiken. Maar ook degene aan wie je het cadeau in Nederland schenkt, zit niet met legen handen. Hij of zij krijgt een prachtig ingepakt cadeautje met een kaart waarop staat dat zijn cadeau naar iemand anders is gegaan. Iemand die het veel harder nodig heeft.

Vrouwencondoom

Ultiem kerstcadeau: een vrouwencondoom

Een vrouwencondoom is een zeer gewenst kerstcadeau voor vrouwen in ontwikkelingslanden. HIV/aids eist namelijk wereldwijd bijna 4.300 (!) levens per dag. En veel vrouwen raken ongewenst zwanger. Met een vrouwencondoom heeft het virus minder kans op verspreiding en hebben vrouwen méér kans op een gezond leven. Nog meer kansen krijgen ze met onderwijs en internationale campagnes om de ziekte de kop in te drukken. Allemaal dankzij jouw cadeau!

Holland’s Next Top Model

Ook de meiden van Holland’s Next Top Model hebben zich ingezet voor de originele cadeaucollectie van Oxfam Novib. Met de finalisten van seizoen 2014 is een beestachtige commercial opgenomen…

 

Beeld: smileus / 123RF Stockfoto