Geen koffiefan? 3 gezonde alternatieven voor cafeïne

geroosterde venkel

Alternatieven voor koffie? Elke ochtend hebben wij minimaal één kop koffie nodig om volledig wakker te worden. Maar wat als jij jouw standaard kop koffie elke dag kunt vervangen tot een verrassend, gezonder alternatief?

Koffie bevat veel cafeïne en juist dit geeft ons dat stimulerende effect. Maar we moeten niet vergeten dat cafeïne slecht is voor je, zeker op bepaalde tijdstippen. We kunnen er simpelweg niet van afkomen. Ik bedoel, hoe komen wij anders de gehele dag door? Dat was de gedachtegang tot we de alternatieven vond voor koffie en cafeïne.

Koffie voor het slapen gaan? Geen goed idee. Niet alleen krijg je cafeïne binnen, het bevordert het vochtgehalte waardoor je een opgeblazen gevoel krijgt. Deze onderstaande alternatieven helpen je bij het verbeteren én verminderen van jouw dagelijkse hoeveelheid cafeïne!

Groene thee

Groene thee staat bekend om de heilzame werking die overigens ook nog eens goed helpt bij het afvallen. Groene thee geeft jouw metabolisme een boost. En dat is nou net wat wij nodig hebben elke ochtend, toch?

Citroenwater

Het schijnt zo te zijn dat je lever meer enzymen (een bepaald soort eiwit) haalt uit citroensap dan uit welk ander voedsel dan ook. Citroen staat misschien wel het meest bekend om de grote hoeveelheid vitamine C dat het met zich meebrengt. Maar, citroen bevat ook super veel kalium. Kalium ondersteunt de hersenen en ook de zenuwfunctie. Dit houd je alert en helpt het je een positieve, krachtige boost te geven! Tip: Water is ontzettend belangrijk is om gehydrateerd te blijven. Lees de 10 belangrijkste redenen waarom je iedere dag citroenwater zou moeten drinken!

Smoothies

Gezonde smoothies (één van de meest super lekkere alternatieven voor koffie!) bevatten verse en gezonde ingredienten die natuurlijke vitaminen bevatten. Fruit zoals aardbeien, bananen en mango’s bevatten natuurlijke suikers die je meteen de nodige boost geven.

 

Mooi word je niet, dat bén je! ThePerfectYou.nl is meer dan een online magazine, wij zijn een levenswijze! We schrijven frisse en inspirerende artikelen vanuit het oogpunt dat je al perfect bent! Wij geloven dat vrouwen het mooist zijn als ze stralen en daar zijn we een down-to-earth gids voor met een dagelijkse dosis inspiratie om volop van het leven te genieten!