Gezinsauto van het Jaar Verkiezing

geroosterde venkel

Op de Route du Soleil onderweg naar huis met vermoeide kinderen op de achterbank. Een auto vol natte koppies en zwemtassen, naar de zwemles op en neer. Lange puberbenen die een plek zoeken om lekker te kunnen chillen. Het zijn van die momenten dat je blij bent dat je geen Suzuki Alto rijdt.

Een gezinsauto. Niet iets waar niemand warme gevoelens bij krijgt bij het halen van zijn rijbewijs, toe aan zijn eerste, vaak tweedehands auto. Ook niet echt een aantrekkelijke optie bij het uitkiezen van de eerste leaseauto, met een lange carrière voor de boeg en nog geen kinderwens.

Campingbedjes, voetballen en lange benen
Pas bij het stichten van een gezin is de behoefte daar: een gezinsauto. Het geworstel met kinderzitjes op de achterbank en wandelwagens in de achterbak is alleen te winnen in een flinke vijfdeurs. Waar ook genoeg plek is voor luiertassen en campingbedjes.

Als de kinderen groter worden, zijn het hun benen die ruimte nodig hebben. Met alle rugzakken, skateboards en voetballen die daar bij komen. Pas als het kroost op kamers gaat, is de auto weer voor paps en mams. Die dan met veel plezier terugdenken aan hun gezinsauto, stationcar of MPV die zijn geld meer dan waard was.


De zes genomineerden

Bijna alle merken hebben een echte gezinsauto in het assortiment. Minimaal vijf deuren, meer dan voldoende binnenruimte, een schoon energielabel en een vanaf-prijs van niet meer dan € 30.000. Dat maakt een auto tot een potentiële ANWB Gezinsauto van het Jaar.

De jury nomineerde zes auto’s, die meedingen naar de titel Gezinsauto van het Jaar. Het zijn:

Chevrolet Orlando
Citroën DS4
Ford C-Max
Mini Countryman
Opel Astra Sports Tourer
Volkswagen Jetta

De Winnaar
Vorig jaar won de Opel Meriva. Welke auto is het dit jaar geworden? De winnaar van de verkiezing is inmiddels bekendgemaakt op de website van de ANWB en natuurlijk op Vrouwonline.